Dezumidificare, Dezumidificare casnică, Dezumidificare construcții noi, Dezumidificare Rezindențială, Dezumidificare șantiere

Umiditatea și construcția nouă

Am fost solicitat de către dl. Matei să măsor umiditatea în noua locuință, unde dorea să se mute căt mai repede , cam  în 6 săptămâni.. În casă a fost turnată o șapă între 4-7 cm și pereții erau proaspăt tencuiți ( 3 -5 cm grosime).

Provocarea

Proprietarul dorește să se mute în noua casă înainte de sărbători ( în mai puțin de 6 săptămâni), însă umiditatea reziduală nu îi permite să avanseze cu lucrările de finisare a interiorului pentru a putea ulterior mobila casa. După prima măsurătoare umiditatea în șapă și în pereți era de peste 4%CM iar temperatura interioară nu depășea 7oC.

Cu aceste valori este imposibilă continuarea finisajelor, mobilarea casei și mutarea clientului nostru într-un timp așa de scurt. Pe cale naturală materialele de construcție ajung la umiditatea optimă în cel puțin 7 luni, asta doar dacă factorii înconjurători ajută acest lucru.

Provocarea noastră este să aducem casa la o umiditate optimă într-un timp scurt astfel încât dl. Matei să înceapă lucrările necesare pentru terminarea casei (montarea parchetului, montarea mobilei).

Pe lângă provocarea uscării rapide în noua casă, ne confruntăm cu o temperatură scăzută afară și bineineînțeles și în interior. O altă problemă majoră este o sursă de curent cu o putere foarte mică.

Soluţia

După o analiză a șantierului am stabilit următoarea strategie de uscare:

– Open Space: 1 buc Dezumidificator + 2 buc Ventilator + 1 buc Aerotermă electrică 3kW

-Camera 1 si 2 :  1 buc Dezumidificator /camera + 1 vent/camara + 1 buc Aerotermă electrică 3kW.

 

 

Impactul

Deși am fost limitați de capacitatea electrică am reușit să dezumidificăm și să încălzim casa cu succes în 14 zile. Prin soluția de dezumidificare abordată am reușit să scoatem peste 400  de litri de apă din casa dl-ui Matei.

Datorită soluției, pe care am abordat-o,  de dezumidificăre forțată dar în același timp și controlată, lucrările de finisare au putut fi începute și terminate, casa poate fi mobilată și pregătită pentru locuit. Dl Matei se v-a bucura împreună cu familia de o casă nouă și împodobită de sărbători.

Lasă un răspuns