Dezumidificare, Dezumidificare casnică, Dezumidificare Rezindențială, Dezumidificare șantiere

Provocare – Uscare rezidențiala-Apartament Mogoșoaia

Am fost contactați de o pesoană fizică, pentru a interveni în uscarea rapidă a unui apartament aflat în Mogoșoaia. Apartamentul era afectat de o inundație provocată de către vecinul de deasupra.

Provocarea

Dl Murariu dorea să-si renoveze apartamentul pentru a-l putea închiria cât mai rapid.  Umiditatea din pereți îl impiedica să-si îndeplinească dorința. Pereți erau foarte uzi și nu permitea echipei care renovează să începă reparațiile necesare (gletuit, văruit). Mucegaiul, igrasia și mirosul insuportabil faceau imposibilă locuirea în apartament.

La măsurarea umidității cu umidometru Gann Compact B, am obținut valori de peste 97 Digits, valoarea maximă a acestuia fiind 100 Digits. O astfel de valoare a umidității creează un mediu excelent pentru dezvoltarea igrasiei și mucegaiului iar bacteriile se înmulțesc într-un mod accelerat.

Provocarea constă în aducerea valorilor umidității sub 35 Digits, să uscăm tavanul și doar pereții afectați, zonal, fără să uscăm și restul pereților neafectați de umezeală.

Soluţia

În primă fază am instalat sistemul DryMatic de la DBK care funcționează  pe principiul dezumidificării prin absorbție și injectare cu căldură în zonelor afectate. După uscarea zonală am intervenit, pentru uscarea zonelor mai puțin umede, cu un dezumidificator clasic Aerial AD 660 și un ventilator.

Astfel am reușit să readucem umiditatea pereților la valoarea normala de 30 digits, fără a deteriora mobilierul si pereții uscați din restul apartamentului.

O astfel de situație se putea rezolva pe cale naturală (doar ventilatore) în cel puțin 6 -9 luni. Noi în doar 2 săptâmani jumătate am reușit să readucem normalul în apartamentul d-lui Murariu.

Impactul

Soluția oferită de către Lifeart, l-a ajutat, într-un timp scurt, pe dl. Murariu să-și îndeplinească dorința, renovând urgent apartamentul, oferindu-le noilor chiriași un apartament curat, igienizat, cu un aer sănătos, fără miros de mucegai și fără igrasie.

Lasă un răspuns