Dezumidificare casnică, Dezumidificare construcții noi, Dezumidificare șantiere, Măsurare umiditate

Umiditatea – unități de măsură explicate

Care sunt unitățile de măsură ale umidității?

Asa cum masurăm temperatura în grade celsius, fahrenheit și kelvin așa și umiditatea are mai multe unități de măsurare:

– RH% – umiditatea relativă

– CM%  – bazată pe principiul de măsurare a constanței dielectrice/de înaltă frecvență

– metoda cu carbid este cea mai exactă metodă de a afla valorile de umiditate din materialele de construcții. Acest procedeu se execută în special la aflarea umidității în beton armat care, datorită fierului din structură, dă valori eronate pe umidometrele care măsoară prin spectroscopie dielectrică.

– Digits – bazat pe principiul de măsurare a constanței dielectrice/de înaltă frecvență

– Wt. – densitatea materialului de construcție în kg/m3 – bazat pe principiul de măsurare a constanței dielectrice/de înaltă frecvență

 

Care este diferența dintre aceste unități de măsură?

Mai jos am dat un exemplu de transformare dintr-o unitate de măsură în alta pentru gama de umidometre GANN:

Atenție, fiecare producător are grila lui de măsurare a umidității. Domeniul de măsurare poate fi ca în grila de mai sus de la 0 – 100 cifre sau nu. De aceea, înainte de a măsura, verifică domeniul de măsurare și între ce valori se încadrează umiditatea optimă.

 

Detalii importante:

Fie ca renovezi sau ai un șantier nou, momentul în care trebuie să măsori umiditatea este necesar și inevitabil, pe urma putând decide dacă ai nevoie să usuci cu un dezumidificator sau nu.

Este important să ne informăm despre fiecare unitate de masură a umidității pentu că umidometrele din piață pot măsura cu una sau cu toate din cele prezentate de mai sus.

Când vine meseriașul, constructorul sau parchetarul la tine, este important să le ceri să-ți măsoare umiditatea, iar indiferent de ce umidometru folosesc aceștia, tu să ai know-how-ul.

În cazul în care întâmpini o problemă în a interpreta anumite rezultate ale umidometrului tău, mă poți contacta prin WhatsApp sau mă poți suna direct la 0747.165.406.

Lasă un răspuns