Dezumidificare

De la construcţie la finisaje de 3 ori mai repede!

Uscare glet finisaje construcţii

O umiditate în aer de 90% (ceea ce inseamnă că este excesivă) și o temperatură de 18°C nu sunt tocmai condițiile optime pentru a avansa cu finisajele. Sunt mai degrabă condiții în care se crează mai mult condens la geamuri, pe pereții exteriori sau pe tavan. Am fost solicitați la această lucrare pentru a elimina umiditatea din glet pe baza de ipsos. Aceasta împiedica constructorul să avanseze cu finisajele.

PROVOCAREA

O umiditate în aer de 90% (ceea ce inseamnă că este excesivă) și o temperatură de 18°C nu sunt tocmai condițiile optime pentru a avansa cu finisajele. Sunt mai degrabă condiții în care se crează mai mult condens la geamuri, pe pereții exteriori sau pe tavan. Am fost solicitați la această lucrare pentru a elimina umiditatea din glet pe baza de ipsos. Aceasta împiedica constructorul să avanseze cu finisajele. La geamuri era condens, gletul de pe pereți era îmbibat cu apă, iar grinda prezenta pete de mucegai. O provocare numai bună pentru Lifeart!

SOLUŢIA

În condițiile descrise mai sus am propus constructorului următoarea soluție: dezumidificarea forțată. Pentru dezumidificarea forțată se recomandă recircularea volumui de aer de cel puțin 6 ori pe oră cu geamurile închise și la o temperatură de cel puțin 18 °C.

Atunci când se face dezumidificarea forțată e important ca dezumidificatorul să funcționeze 24h/24h, de aceea găleata dezumidificatorului trebuie să fie golită la timp. În felul acesta procesul de uscare nu va fi întrerupt și problema cu umiditatea în exces se va rezolva mult mai repede.

DIFERENŢA FĂCUTĂ DE LIFE ART

Am eliminart umiditatea în exces în timp 7 zile față de condițiile naturale de uscare. În mod normal, procesul de uscare naturală ar fi durat cel puțin 3 săptămâni.

IMPACTUL

Intervenția Lifeart a ajutat constructorul să avanseze cu șlefuirea pereților, apoi să urmeze restul pașilor de finisaje. A avansat de 3 ori mai repede, a scapat de mucegai si eventuale probleme ulterioare generate de umiditatea excesiva.

Ai nevoie de intervenție pentru o inundație casnică? Sau ai umiditate în exces și nu știi cum să scapi de ea? Contactează-ne și intervenim în cel mai scurt timp!

author-avatar

About Lilia Lazăr

Pasionată de domeniul tehnic, cu o experiență de peste patru ani în domeniul tratării aerului, Lilia este omul dedicat și empatic pe care te vei putea sprijini în căutarea produsului sau serviciului potrivit ție. O poți contacta pentru orice întrebare!

Lasă un răspuns