Dezumidificare, Dezumidificare casnică, Dezumidificare Rezindențială, Dezumidificare șantiere

Eliminare mucegai prin dezumidificare – Studiu de caz

Provocarea

Florin, un om bine documentat în ceea ce privește umiditatea reziduală și influența acesteia asupra mediului înconjurător, a constatat că umiditatea noii case este mai mare de 70%. Conștient că sănătatea bătrânilor lui poate fi în pericol, a decis să măsoare împreună cu Lifeart. Zis și făcut!

Am mers și am măsurat cu ajutorul umidometrului Gann BL Compact B2 și am constatat mucegai la nivelul plintelor și o umiditate în pereți de peste 7%CM, umiditatea optimă având valori de până în 1.5%CM. Umiditatea din șapă nu am putut-o măsura pentru că parchetul triplu stratificat era deja montat. Probabilitatea ca șapa să fie umedă era mare, așa că nu am stat pe gânduri și am trecut la soluții.

Soluţia

Dată fiind problema semnalată am ajuns la concluzia că soluția de uscare prin dezumidificare rapidă controlată (cu aparate profesionale de uscare) ar fi metodă cea mai potrivită pentru a rezolva problema.

Am montat în următoarea zi dezumidificatoarele Aerial AD660 împreună cu ventilatoarele centrifugale portabile AIR AP110002. Pentru că încă nu s-au mutat părinții în nouă casă, nu avea cine să golească apa colectată în rezervoare. Soluția a fost să atașăm la fiecare dezumidificator câte o pompă pentru drenarea automată a apei colectate, evitând astfel drumuri zilnice la șantier.

Impactul

Documentarea prealabilă a lui Florin, împreună cu soluția de dezumidificare oferită de Lifeart au evitat deteriorarea parchetului, a mobilei și cel mai important, acum poate să stea liniștit că părinții lui nu vor fi afectați din punct de vedere al sănătății.

DIFERENȚA FĂCUTĂ DE LIFEART

În 10 zile de dezumidificare forțată dar controlată, am reușit să coborâm nivelul umidității relative la o valoare normală de sub 1,5%CM. Pereții s-au uscat complet și astfel nu mai există posibilitatea ca mucegaiul să se mai dezvolte.

Lasă un răspuns