Dezumidificare

Ai un dezumidificator pentru constructii? Iată ce NU trebuie să faci!

Dezumidificator AERIAL AD750

Umidometru de aer – domenii de utilizare – Ca urmare a seriei noastre de articole dedicate măsurătorilor de umiditate, ajungem la umidometrul de aer. Acest aparat este folosit pentru a determina umiditatea din aer. El funcționează în tandem cu umidometrul de șapă în trusa expertului în uscare, sau ca parte din trusa tehnicianului ce verifică instalații HVAC.

Dezvoltatorii și dezumidificatoarele

Ai un dezumidificator pentru constructii? Iată ce NU trebuie să faci! – Tot mai mulți dezvoltatori au cumpărat dezumidificatoare profesionale pentru a usca șantierele lor. Motivul principal este pentru a preda apartamentele uscate și fără vicii către clienții finali. De aceea, în calitate de consiler în această arie de expertiză pot să fac câteva remarci. Voi vorbi despre cum folosesc acești dezvoltatori de complexe rezidențiale echipamentele cumpărate de la noi și cum ar trebui ele exploatate pentru o eficiență maximă.

Iată cele 7 greșeli frecvente pe care le fac dezvoltatorii de imobiliare după ce achiziționează un dezumidificator:

01. Nu îl lasă suficient timp să usuce

Cea mai frecventă greșeală este că nu se acordă timpul necesar uscării complete a șapelor și pereților. Acest fapt aduce de obicei neplăceri iar dezumidificarea incompletă se va vedea peste timp. Apa rămasă va migra dinspre podea spre pereți, afectând zugrăveala și producând igrasie.


02. Usucă cu ferestre deschise

O altă greșeală este că folosesc dezumidificatoarele în încăperi unde se țin ferestrele deschise. Acest fapt aruncă efectiv banii pe fereastră. Aparatele nu vor face decât să recircule aerul care vine de afară, uneori mai umed decât cel din interior.

03. Le folosesc în praf

Pe partea de eficiență și per ansamblu se folosesc dezumidificatoarele în spații unde este praf. Praful și mizeria previn cedarea umidității de către șapă. Astfel, eficiența aparatelor se diminuează.

04. Poziționare greșită

Dezvoltatorii folosesc dezumidificatoare ajutate de aeroterme puternice în mod eronat. Direcționează jetul de aer cald direct spre dezumidificator, acesta fiind forțat să usuce aer foarte fierbinte. Rezultatele sunt foarte slabe și crește uzura pentru dezumidificator.

05. Măsuratori superficiale

Măsurătorile pe care aceștia le fac sunt deseori superficiale și/sau făcute cu aparatură neomologată. Rezultatul este că valorile vor diferi de realitate. Acest fapt, în esență păcălește procedeul de uscare.

06. Lipsa golirii recipientelor

Așezarea în spațiu fizic al dezumidificatoarelor poate face o diferență de până la 20%. De obicei pe șantiere se pun dezumidificatoare de dragul prezenței lor acolo. De multe ori se neglijează golirea găleților de condens sau chiar conectarea la prize.

07. Lipsa reviziilor și întreținerii

Dezumidificatoarele nu sunt supuse unor revizii constante, unor curățări de praf. Acest lucru încetinește condensarea vaporilor de apă din aer, reducând eficiența acestor aparate. Firma noastră pune la dispoziție constructorilor (dar și persoanelor fizice) aparaturi nemțești și cele mai actuale tehnologii folosite la uscarea în construcții. La acestea se adaugă asistența profesională care maximizează eficiența folosirii produselor și serviciilor Life Art Distribuție.

Contactează-ne, te vom ajuta cu cea mai mare plăcere!

author-avatar

About Silviu Enache

Îndrăgostit de tot ce are motor, cu experiență vastă în tratarea aerului și tot timpul gata să găsească soluții practice, Silviu va fi încântat să te susțină și să te îndrume în eforturile tale de a obține cea mai bună soluție pentru nevoia ta.

Lasă un răspuns