WhatsApp chat

Cum să scapi de umiditate

de apr. 22, 2019Dezumidificare casnică0 comentarii

Citind acest articol vei afla cum să scapi de umiditate. Al doilea articol ce răspunde concret la o întrebare puctuală e aici. În articolul anterior am pornit această serie și am aflat cu ce se măsoară umiditatea, așa că mergem mai departe. După ce ai stabilit ce umiditate ai în locuință, hai să vedem cum facem să scăpăm de umiditatea în exces.

despre autor

Silviu Enache

Salut, sunt Silviu! Sunt pragmatic, îmi plac provocările și îmi place să găsesc soluții. Am o experiență diversă în tratarea aerului. Voi fi încântat să te susțin și să te îndrum în eforturile tale de a obține cea mai bună soluție pentru nevoia ta! Mă poti contacta pe email la silviu@lifeart.ro sau telefonic la 0747.165.406.

Cum să scapi de umiditate

Citind acest articol vei afla cum să scapi de umiditate. Al doilea articol ce răspunde concret la o întrebare puctuală e aici. În articolul anterior am pornit această serie și am aflat cu ce se măsoară umiditatea, așa că mergem mai departe. După ce ai stabilit ce umiditate ai în locuință, hai să vedem cum facem să scăpăm de umiditatea în exces.

Vrei să scapi de umiditate?

Înainte de toate, recomand să te asiguri că locuința nu are umiditate reziduală rămasă din procesul de construcție. Poți să previi disconfortul luând în calcul măsurarea de umiditate a pereților în caz că achiziționezi o casă nouă, o casă mai veche de 30 de ani sau o casă cu expunere mică la lumina directă a soarelui. O evaluare de umiditate structurală te va costa foarte puțin în comparație cu costurile pe care o casă cu probleme de umiditate le implică, la prima vedere sau în timp, dacă acestea sunt bine ascunse de vânzător.

Iată 3 metode simple prin care poți combate excesul de umiditate din locul unde ai această problemă:

Aerisește mai des!

Acest lucru simplu te va scuti de eventuale cheltuieli pe care un surplus de umiditate le poate produce. Ca rețetă poți face astfel: când pleci spre serviciu, lasă o fereastră mai larg deschisă. Odată întors acasă o poți închide pentru a restabili temperatura dorită. Acest sfat nu e valabil în zilele ploioase.

Păstrează orificiile anti-condens curate!

Asigură-te că ferestrele, fie ele de tâmplărie lemn sau PVC, au orificiile anti-condens curate. Acest simplu lucru va face ca pe timpul nopții ferestrele să permită transferul de umiditate cu exteriorul.

Instalează un dezumidificator de aer!

Un dezumidificator de aer va extrage umiditatea în surplus din aerul încărcat cu umiditate. Având un higrostat reglabil, acesta poate păstra în cote normale umiditatea din camera ta, iar consumul de energie se va face doar când valorile depășesc pragul stabilit. Poți alege din o multidudine de modele de dezumidificatoare casnice AICI sau pentru spații mari poți să ceri o soluție experților noștri AICI.

Concluzie

Fie că vrei să scapi de umiditate dintr-o casă nouă, veche sau după o renovare, acest pas te va scuti de multe neplăceri. Conform unui studiu efectuat în Germania, umiditatea reprezintă principala sursă de probleme la construcțiile rezidențiale, fiind în topul cheltuielilor de despăgubire plătite de fimele de asigurări. Tu alegi ce se întâmplă mai departe, dar noi ne facem datoria, și te ținem bine informați. Pentru că aici la Lifeart, tratăm aerul nemțește!

Articole sugerate

Cum se dimensioneaza un dezumidificator de piscina

Cum se dimensioneaza un dezumidificator de piscina

Dezumidificatoarele de piscină sunt echipamente obligatorii pentru zonele de SPA, bazine de înot precum și pentru locațiile ce au un jacuzzi instalat. Află în continuare cum să dimensionezi un astfel de dezumidifcator profesional pentru a oferi o experiență plăcută...

De la construcţie la finisaje de 3 ori mai repede!

De la construcţie la finisaje de 3 ori mai repede!

O umiditate în aer de 90% (ceea ce inseamnă că este excesivă) și o temperatură de 18°C nu sunt tocmai condițiile optime pentru a avansa cu finisajele. Sunt mai degrabă condiții în care se crează mai mult condens la geamuri, pe pereții exteriori sau pe tavan. Am fost...

Cu ce se masoara umiditatea din camera

Cu ce se masoara umiditatea din camera

Umiditatea aerului este capacitatea aerului de a reține vapori de apă în suspensie. Aceasta scade sau crește în funcție de temperatura aerului. Dacă în timpul verii umiditatea aerului poate ajunge în unele cazuri până la 90%, în sezonul rece aceasta scade foarte mult,...

experții noștri

David Ursache
București

Consultant Lifeart Rentals & Shop

Salut, sunt David! Sunt genul de persoană care transformă problemele în oportunități și adoră să găsească soluții. Am o experiență bogată în domeniul tehnic și în tratarea aerului. Contactează-mă, voi fi încântat să te susțin și să te îndrum în eforturile tale de a obține soluția perfectă pentru nevoia ta! 

Lilia Lazăr
București

Consultant Lifeart Events & Shop

Bună! Eu sunt Lilia și sunt pasionată de tratarea aerului, domeniu în care am o experiență de peste cinci ani. De asemenea îmi plac oamenii și îmi va face o deosebită plăcere să te îndrum în căutarea produsului sau serviciului cel mai potrivit ție. Mă poți contacta pentru orice întrebare!

Mircea Enescu
București

Consultant Lifeart Rentals, Shop & Events

Bun găsit, sunt Mircea! Voi fi bucuros să te consiliez cu zâmbetul pe buze în găsirea celei mai potrivite soluții pentru răcirea, încălzirea, ventilarea, umidificarea sau dezumidificarea aerului. Și asta indiferent de spațiul tău ce necesită tratarea aerului. Hai să intrăm în legatură, problema ta e ca și rezolvată!

Daniel Ciuraș
Timișoara

Consultant Lifeart Rentals & Shop

Servus! Eu sunt Daniel și ma ocup cu crearea și oferirea de soluții de tratare a aerului în zona de vest a țării. Îmi va face plăcere să îți ofer consultanță profesională și nu mă voi limita la atât. Voi ajuta la implementarea soluției, iar la final, vom ne vom asigura că a funcționat. Contactează-mă, sunt gata să te ajut!

Showroom: Bulevardul Timișoara nr. 103-111, în incinta Bucuresti Construct, București 061327, sector 6.
Program de lucru: L-V: 08:30-17:00, S-D: închis.

Introdu Comentariu

 

Pin It on Pinterest

Share This