0
Selectează o Pagină

Cu ce se masoara umiditatea din camera

de apr. 21, 2019Măsurare umiditate0 comentarii

Umiditatea aerului este capacitatea aerului de a reține vapori de apă în suspensie. Aceasta scade sau crește în funcție de temperatura aerului. Dacă în timpul verii umiditatea aerului poate ajunge în unele cazuri până la 90%, în sezonul rece aceasta scade foarte mult, până sub 10% la temperaturi sub pragul înghețului.

despre autor

Silviu Enache

Salut, sunt Silviu! Sunt pragmatic, îmi plac provocările și îmi place să găsesc soluții. Am o experiență diversă în tratarea aerului. Voi fi încântat să te susțin și să te îndrum în eforturile tale de a obține cea mai bună soluție pentru nevoia ta! Mă poti contacta pe email la silviu@lifeart.ro sau telefonic la 0747.165.406.

Ce este umiditatea?

Astăzi începem să răspundem cu claritate unor întrebări ce sunt puse frecvent pe internet. Ne dorim ca răspunsurile să fie corecte, exhaustive și la subiect. Pentru ca tu să fii mai informat. Așadar să începem: umiditatea aerului este capacitatea acestuia de a reține vapori de apă în suspensie. Umiditatea aerului este puternic corelată cu valorile temperaturii. Astfel, dacă în timpul verii umiditatea aerului poate ajunge în unele cazuri până la 90%, în sezonul rece aceasta scade foarte mult, până sub 10% la temperaturi sub pragul înghețului. În termeni exhaustivi iată cum se clasifică aerul în funcție de umiditatea sa: (RH – Relative humidity – Umiditatea relativă)

%

RH > 100

Aer suprasaturat

%

RH = 100

Aer saturat

%

RH = 75-99%

Aer foarte umed

%

RH = 60-75%

Aer umed

%

RH = 40-60%

Aer normal

%

RH = 31-40%

Aer uscat

%

RH < 30%

Aer foarte uscat

Cum aflu care este umiditatea în camera mea?

Fiind peste 65% apă, organismul uman are anumiți senzori de umiditate pentru aerul pe care îl respirăm. Odată cu creșterea umidității peste pragul de confort termic – 80% si temperatura de 28 de Grade Celsius, organismul dă un semnal de alarmă și celelalte organe își ajustează funcționarea pe perioada expunerii la acest mediu.

Primul organ ce intră în contact cu acest mediu este pielea și/sau mucoasa nazală. Acolo, receptorii transmit către creier ce mediu este împrejur și creierul ia decizii pentru autoconservarea organismului. În același fel funcționează și când umiditatea aerului este scăzută, sub pragul de 30%. Pe aceasta o simțim mai acut în timpul nopții, iar pentru asta ne trezim să ne hidratăm mai des.

De unde aflu totuși care este umiditatea exactă?

Tehnica modernă nu ne-a ocolit nici în acest caz. Există  o multitudine de aparate moderne care pot indica umiditatea dintr-o încăpere. Cele mai cunoscute sunt umidometre sau termohigrometre. Acestea au diferiți senzori ce pot detemina nivelul de umiditate din aer dintr-un spațiu.

Ce fac în continuare?

Stabilește ce fel de umiditate crezi că ai. Mergi aici și comandă un aparat de măsură a umidității. Dacă valorile indicate de aparat sunt mulțumitoare, atunci nu e nevoie să faci nimic, ai un climat bun în casa ta. Dacă ai o umiditate scăzută, sub 30% te poți gândi să iei un umidificator de aer. Dacă ai umiditatea peste 60% atunci e clar că trebuie să iei un dezumidificator de aer. Mai multe detalii despre cum alegi un umidificator de aer AICI sau cum știi că ai nevoie de un dezumidificator AICI.

 • masurare-umiditate-aer-gann-hydromette-bl-compact-rt-h-165

  Gann Hydromette BL Compact RH-T 165

  Precomandă 2.550,00 lei TVA inclus
 • termo-higrometru-indicare-punct-de-roua-gann-hydromette-bl-compact-rt-h-320

  Gann Hydromette BL Compact RH-T 320

  Precomandă 2.650,00 lei TVA inclus
 • termo-higrometru-gann-hydromette-bl-compact-rh-t-flex-250

  Gann Hydromette BL Compact RH-T flex 250

  Precomandă 3.050,00 lei TVA inclus

Articole sugerate

Dezumidificare – Fabrica de profile NMC

Dezumidificare – Fabrica de profile NMC

Reducerea de 3 ori a timpului de uscare a rășinii dintr-o fabrică din România astfel încât profilul să se usuce în profunzime fară să apară fisuri în profunzime sau la suprafață.

Client responsabil – Uscare ca la carte

Client responsabil – Uscare ca la carte

Am avut plăcerea de a colabora cu Cătălin, care și-a construit o casă P+1, aflată în complexul rezidențial Green City din orașul 1 Decembrie, Giurgiu.

CONSULTANŢĂ 

EXPERŢII LIFEART

David Ursache

Consultant Lifeart Rentals

Salut, sunt David! Sunt genul de persoană care transformă problemele în oportunități și adoră să găsească soluții. Am o experiență bogată în domeniul tehnic și în tratarea aerului. Contactează-mă, voi fi încântat să te susțin și să te îndrum în eforturile tale de a obține soluția perfectă pentru nevoia ta! 

Andreea Tudor

Consultant Lifeart Vânzări 

Bună, Sunt Andreea. Sunt o persoană promptă, care transformă fiecare provocare într-o oportunitate. Dacă ai ajuns în dreptul meu înseamnă că ai constatat problema calității aerului interior. Atunci, nu mai este decât un pas pentru a găsi cea mai bună soluție de umidificare-purificare a spațiului. Aș fi încântată să contribui la obținerea unui aer sănătos și proaspăt pentru tine și familia ta!

Florin Cordiș

Consultant Lifeart Events

Salut, sunt Florin! Am o experienţă de peste 15 ani în domeniul tratării aerului și voi fi încântat să-ți ofer consiliere profesională pentru climatizarea evenimentului tău. Voi ajuta la implementarea soluției, iar la final, vom ne vom asigura că a funcționat. Contactează-mă, sunt gata să te ajut!

Showroom: Calea București, nr. 2A, Sat Bâcu, Com. Joița, Jud. Giurgiu 087151.
Program de lucru: L-V: 08:00-17:00, S-D: închis.

Introdu Comentariu

 

Pin It on Pinterest

Share This
WhatsApp chat
Bine te-am găsit!
Te rog selectează cu ce serviciu LIFEART te interesează să interacționezi:
M