Dezumidificare, Testimoniale

5 beneficii surprinzătoare pe care un dezumidificator le va aduce în casa ta!

Aerul din casele noastre are un procentaj de umiditate care uneori poate reprezenta o problemă când este în surplus sau în deficit. Cu toate că există diferite metode de a menține echilibrul perfect, un dezumidificator de aer va ține valorile de umiditate din aer în cote normale. Dar asta nu e tot, veți observa că prezența în casa dumenavoastră a unui dezumidificator va aduce niște beneficii surprizătoare.

Iată 5 beneficii pe care un dezumidificator le va aduce în casa ta!

01 – Îmbunătățește starea de bine și sănătatea

Indiferent ce și câte produse antimicrobiene sau odorizante veți folosi acasă, un aer umed le va permite bacteriilor și alergenilor să se dezvolte în voie. Când vine vorba de sănătate, a trăi într-o casă cu un surplus de umiditate reprezintă un pericol, aerul din acest mediu este greu, stătut și încapsulează bacterii, poluați și alte particule ce nu fac pereche cu sănătatea.

Odată cu dezvoltarea unor culturi de bacterii, spori și compuși chimici devin aeropurtați, împrăștiindu-se în tot mediul ambiant. Efectele acestora se vor vedea imediat, de la ochi roșii, la strănuturi frecvente și chiar dezvoltarea unor alergii. Cine își dorește așa ceva?

Îmbunătățește un dezumidificator sănătatea?

Un dezumidificator înlătură umiditatea din aerul încălzit ce este un paradis pentru bacterii, microbi sau poluanți. Această caracteristică este foarte benefică pentru cei care suferă de probleme respiratorii sau alergii dar și pentru cei expuși anterior la poluanți chimici.

O serie de dezumidificatoare de pe piață vin echipate deja pentru a ataca probleme legate de sănătate, cum ar fi filtre lavabile, anti mirosuri sau chiar hepa.

02 – Protejează hainele și bunurile personale

Odată cu trecerea anotimpurilor, garderoba de vară cu mâneci scurte și ochelarii de soare sunt înlocuiți de haine moi și plușate pentru sezonul rece. Cu toții avem acel prieten ce-și reînnoiește garderoba constant dar noi ceilalți trebuie să mai salvăm de pe un sezon pe altul. Dar ce te faci dacă locul unde depozitezi hainele de vară este prea umed? Aici e posibil să apară mucegaiul cel mai frecvent. Folosirea unui dezumidificator în aceste spații asigură o umiditate constantă pe toată perioada depozitării, menținând garderoba ta în siguranță, fără mucegai. Totuși nu uita de dietă 😊

Când vine vorba de un dezumidificator și de haine, o mulțime de oameni nu asociază aceste obiecte împreună. Acest fapt se întâmplă cu toate că majoritatea românilor usucă rufe în casă pe tot parcursul sezonului rece. Utilizând un dezumidificator de aer vei menține un prag de umiditate ce nu va permite apariția altor neplăceri.

03 – Un dezumidificator face casa să fie mai călduroasă

Se pare că Internetul e inundat de întrebări dacă un dezumidificator de aer va face atmosfera mai caldă în casele noastre. Răspuns scurt DA. Principiul de dezumidificare implică uscarea aerului prin încălzire. Aici e bine să luăm în calcul limita de confort 45-60% RH.

Cum face un dezumidificator căldura mai plăcută?

Există două tipuri de dezumidificatoare. Cele cu compresor și cele cu desicant. Oricare dintre ele va elimina umiditatea în exces, ceea ce va face ca ambientul să nu mai pară greu de respirat și rece, sporind confortul de a respira. Pentru casele unde există un deficit de umiditate recomandăm un umidificator de aer.

04 – Previne apariția mucegaiului și a igrasiei

A devenit cumva evident că oamenii au înțeles greșit că odată cu achiziția unui dezumidificator le va rezolva toate problemele cu umiditatea. Din păcate nu e chiar așa.

Cum previne un dezumidificator apariția mucegaiului:

Dacă ați ajuns să citiți acest articol din cauza unei probleme cu mucegaiul vă anunț că dacă veți cumpăra un dezumidificator nu veți scăpa de mucegai. În timp ce un dezumidificator vă va scăpa de  mirosul neplăcut și senzația de aer greu, pentru înlăturarea mucegaiului va trebui să căutați ajutor profesional. Totuși, în eventualitatea unor semne clare de surplus de umiditate, cum ar fi ferestrele transpirate, pereți umezi sau pete negre, un dezumidificator va înlătura umiditatea în exces prevenind dezvoltarea mucegaiului sau alte probleme structurale ce se vor agrava dacă nu interveniți.

Așadar ar trebui să vă gândiți să achiziționați un dezumidificator în cazul în care observați simptomele descrise mai sus.

05 – Un dezumidificator creează un ambient pozitivist

Cred că majoritatea oamenilor au în minte un ideal de casă confortabilă, acel ’’acasă’’ la care ne întoarcem cu drag. Cu siguranță nimeni nu dorește ca acasă să fie un loc întunecos și umed. Exact acel mediu umed trebuie prevenit pentru ca obiectele, mobila, pereții și alte bunuri să fie menținute în starea lor inițială. Umiditatea nu discriminează.

Cum face un dezumidificator ca ’’acasă’’ să fie refugiul ideal?

Exact pentru acest scop este folosit un dezumidificator, sau cel puțin unul dintre motivele serioase. Acesta reduce nivelul de umiditate din aerul din casa ta. Un dezumidificator nu te ajută doar pe tine ci întreaga ta casă. Cu siguranță un spațiu cu un nivel optim de umiditate este categoric mai confortabil, în special în lunile de iarnă, dar vei observa că aerul din încăperi unde este amplasat un dezumidificator de aer este vizibil mai curat.

Dezumidificatoarele devin treptat electrocasnice comune, întâlnite în majoritatea gospodăriilor din România. Deși au mai multe apicații, uscarea lenjeriei în spații închise câștigă cel mai mult teren. Alte caracteristici ca purificarea aerului sau chiar odorizarea fac dezumidificatoarele de aer să fie cele mai versatile electrocasnice din căminele noastre.

Așa că toate beneficiile enumerate mai sus adaugă valoare deciziei tale de a achiziționa un dezumidificator de aer. La noi găsești o gamă variată atât pentru uz casnic cât și pentru uz profesional.

author-avatar

About Silviu Enache

Îndrăgostit de tot ce are motor, cu experiență vastă în tratarea aerului și tot timpul gata să găsească soluții practice, Silviu va fi încântat să te susțină și să te îndrume în eforturile tale de a obține cea mai bună soluție pentru nevoia ta.

Lasă un răspuns