Purificare aer

Cum elimini mirosurile neplăcute din casă?

Cum eliminam mirosurile neplacute din locuinte

Nu e nimic mai puțin primitor decât o casă în care te întâmpina un miros urât. Cauzele apariției acestor mirosuri neplăcute sunt multiple. Animalele de companie, fumul de țigară, igrasia și mucegaiul, precum și gătitul pot crea mirosuri nedorite care persistă în aer.

Cum ne afectează mirosurile neplăcute

Cum elimini mirosurile neplacute din casa? – Nu e nimic mai puțin primitor decât o casă în care te întâmpina un miros urât. Cauzele apariției acestor mirosuri neplăcute sunt multiple. Animalele de companie, fumul de țigară, igrasia și mucegaiul, precum și gătitul pot crea mirosuri nedorite care persistă în aer. Aceste mirosuri se vor impregna în cele din urmă în pereți, covoare și mobilier. Vom avea apoi o stare de disconfort și chiar sănătatea afectată.

Ce soluții ni se oferă

Pe piață există o mulțime de produse care pretind că ne ajută să scăpam de mirosurile neplăcute, dar, din păcate, cele mai multe dintre aceste produse nu fac nimic, ci doar maschează mirosurile cu substanțe chimice. Cea mai eficientă soluție rămâne utilizarea unui purificator de aer care să neutralizeze mirosurile și să readucă prospețimea și puritatea aerului pe care îl respirăm acasă.

Animalele de companie

Cele mai multe dintre sursele care pot crea mirosurile nedorite într-o casă sunt, mai mult sau mai puțin, inevitabile. De exemplu, animalele de companie. Oricât de bine dresate și îngrijite ar fi, acestea pot, totuși, provocă unele mirosuri neplăcute, lasă păr și aduce murdărie în interior.

Fumul de țigară

O altă problemă este fumatul. Fumul de țigară crează un miros foarte distinct și neplăcut, care este absorbit în haine și de care putem scăpa cu foarte mare greutate. Acesta devine greu de suportat atât de persoanele fumătoare, cât mai ales pentru nefumătorii care locuiesc sau vin în respectivă casă. Acesta conține mii de substanțe chimice și particule care pot irită membranele mucoase și duce la boli acute și cronice.

Igrasia sau mucegaiul

Igrasia și mucegaiul sunt două dintre cauzele cele mai frecvente ale apariției de mirosuri grele și înțepătoare. Igrasia și mucegaiul se dezvoltă în anumite zone ale casei, care sunt calde și umede, cum ar fi subsolul sau baia și nu sunt condiționate neapărat de curățenia unei case. O problemă simplă, cum ar fi o conductă fisurată poate duce la apariția de mucegai pe care îl detectăm foarte greu. Pentru probleme cu umiditate mare, mucegai, igasie sau condens îți recomandăm servicii de dezumidificare.

Activități casnice

Nu în ultimul rând, aerul urât mirositor se datorează activităților casnice, cele mai frecvențe dintre ele fiind gătitul și curățenia. Pentru cele mai multe familii, această este o activitate necesară care se face în mod regulat. Prezența unei hote în bucătărie, de exemplu, poate minimiza efectele acestor mirosuri, dar ele nu pot fi absorbite complet și se vor simți, chiar dacă doar în bucătărie.

Dacă în cazul gătitului, putem înțelege efectele, când vorbim de mirosurile nedorite cauzate de activitatea de curățenie, lucrurile păr un pic paradoxale. Curățenia ar trebui să lase casă sclipitoare, dar toate substanțele chimice folosite în acest proces pot produce vapori care se vor menține mult timp după.

Solutii

Dincolo de neplăcerile cauzate, mirosurile urâte din casă ne pot afecta și sănătatea, de aceea este important modul în care abordăm această problemă. Cea mai indicată măsură în astfel de condiții este utilizarea unui purificator de aer.

Purificatoarele Venta sunt cele mai puternice de pe piață în acest moment. Au opțiunea de atașare a unor filtre de carbon care vor ataca mirosurile neplăcute în cel mai scurt timp. În plus, funcția de odorizare va asigura prezența unui miros plăcut, în funcție de aroma aleasă de tine. Iată cum funcționează:

Noua tehnologie de Filtrare Duală cu filtre VENTAcel Nelior elimină nu numai polenul, praful, părul de animale, acarienii de praf și fumul de țigară, dar elimină de asemenea și bacteriile. În plus, capacitatea de filtrare totală este de 99.95%, cu o eficiență incredibilă împotriva virușilor de până la 0,07 μm.

În felul acesta LP60 WIFI filtrează chiar și cele mai mici particule din aer de până la 0.07 μm – praf, fum de țigară, polen, bacterii, substanțe gazoase și chiar și virusuri de gripă. Apoi eliberează aerul purificat în încăpere. Aer bun pentru o sănătate bună!

Nu știi exact ce să alegi sau cum să găsești soluția ideală pentru tine și nevoia ta specifică? Experții noștri în purificare, Lilia și Silviu, îți stau la dispoziție! Pentru mai multe informații ne poți contacta pe site, te ajutăm cu mare drag!

Lasă un răspuns