Dezumidificare casnică

Interventie inundatie – uscare demisol dupa actiunea de stingere a incendiului

interventie-inundatie-uscare-demisol-dupa-actiunea-de-stingere-a-incendiului

Descriere scurtă a contextului: intervenţie solicitată la o reședință privată, regim d+p+2e+M, localizată în Bucureşti, sectorul 1 în apropiere de Mânăstirea Cașin. În urma unui incendiu, acoperişul clădirii a fost total distrus. Apa folosită la stingere a lăsat si demi-solul inundat.

Fişa de proiect

Intervenţie complexă de dezumidifcare / uscare solicitată la o reședință privată d+p+2e+M, în sectorul 1 vis a vis de mânăstirea Cașin; in urma unui incendiu acoperișul clădirii a fost total distrus. Apa folosită la stingere a lăsat si demi-solul inundat.

Client: Dl V. Bumbăcea
Localizare: București, sector 1
Sector de activitate: Casnic-Rezidențial

Provocarea

Uscarea rapidă a subsolului pentru a salva bunurile locatarilor. Din cauza unui scurt circuit al unui aparat de încălzire amplasat în mansarda clădirii, acoperișul a fost cuprins de flăcări . Focul risca să se extindă și la celelalte imobile din imediata vecinătate.

Pompierii au intervenit cu doua autospeciale pentru a lichida incendiul, au folosit aproximativ 20 mc apă, care s-a scurs prin subsolul clădirii, ducând cu ea și toată funinginea lemnului ars . Erau în pericol toate bunurile locatarului (chiriaș) de la demi-sol și după scoaterea apei a trebuit sa intervenim rapid (la doar două zile după incendiu), pentru a usca și a evita apariția mucegaiului.

Soluţia

Uscare demi-solului cu două seturi de aparate pentru dezumidificare (dezumidificator+ventilator). In a 3-a zi de la stingerea focului am mers în locație si după o evaluare amănunțită a clădirii realizată impreună cu inginerul de construcție am decis montarea în subsol a două dezumidificatoare și suplimentar doua ventilatoare de mare putere.

Află cum poți scăpa și tu definitiv de problemele cauzate de umiditatea excesivă, igrasie și mucegai. Vezi cum te putem ajuta!

Impactul

În doar 5 zile de la montarea echipamentelor umiditatea demi-solului a scăzut de la 90% pana la pragul de 27% in aerul expirat si in perete de la 5,8 la 2.3 CM 

Pașii de urmat – la recomandarea inginerului de construcții: beneficiarul clădirii va decoperta tencuiala pereților până la stratul de cărămidă , apoi se va interveni pentru uscarea de profunzime. Estimăm că aceasta va dura aproximativ 7-10 zile cu echipamentele moderne de dezumidificare.

Diferenţa Lifeart

Intevenția rapidă după o minuțioasă analiză a inundației și a efectelor acesteia. Impactul: Rapiditate și eficiență în rezolvarea problemelor legate de umiditate.

Opinia beneficiarului: „Soluţia a însemnat , salvarea subsolului si grăbirea procesului de reparație a clădirii deoarece aceasta este ocupată de mai multi chiriași ”.
V. Bumbăcea– Reprezentant Proprietar Imobil

Lasă un răspuns