WhatsApp chat

Intervenţie inundație – uscare demisol după acţiunea de stingere a incendiului

de apr. 11, 2019Dezumidificare casnică0 comentarii

Descriere scurtă a contextului: intervenţie solicitată la o reședință privată, regim d+p+2e+M, localizată în Bucureşti, sectorul 1 în apropiere de Mânăstirea Cașin. În urma unui incendiu, acoperişul clădirii a fost total distrus. Apa folosită la stingere a lăsat si demi-solul inundat.

despre autor

Andrei Pîrvănescu

Salutare, eu sunt Andrei! Sunt pasionat de domeniile tehnice, îmi plac oamenii și mă simt împlinit cănd le sunt de ajutor. Voi căuta să înțeleg cât mai bine provocarea cu care te confrunti și îmi voi pune la dispoziție toate cunoștințele și experiența pentru a-ți oferi soluția perfectă!

Fişa de proiect

Intervenţie complexă de dezumidifcare / uscare solicitată la o reședință privată d+p+2e+M, în sectorul 1 vis a vis de mânăstirea Cașin; in urma unui incendiu acoperișul clădirii a fost total distrus. Apa folosită la stingere a lăsat si demi-solul inundat.

Client: Dl Viorel Bumbăcea
Localizare: București, sector 1
Sector de activitate: Casnic-Rezidențial

Provocarea

Uscarea rapidă a subsolului pentru a salva bunurile locatarilor. Din cauza unui scurt circuit al unui aparat de încălzire amplasat în mansarda clădirii, acoperișul a fost cuprins de flăcări . Focul risca să se extindă și la celelalte imobile din imediata vecinătate.

Pompierii au intervenit cu doua autospeciale pentru a lichida incendiul, au folosit aproximativ 20 mc apă, care s-a scurs prin subsolul clădirii, ducând cu ea și toată funinginea lemnului ars . Erau în pericol toate bunurile locatarului (chiriaș) de la demi-sol și după scoaterea apei a trebuit sa intervenim rapid (la doar două zile după incendiu), pentru a usca și a evita apariția mucegaiului.

Soluţia

Uscare demi-solului cu două seturi de aparate pentru dezumidificare (dezumidificator+ventilator). In a 3-a zi de la stingerea focului am mers în locație si după o evaluare amănunțită a clădirii realizată impreună cu inginerul de construcție am decis montarea în subsol a două dezumidificatoare și suplimentar doua ventilatoare de mare putere.

Impactul

În doar 5 zile de la montarea echipamentelor umiditatea demi-solului a scăzut de la 90% pana la pragul de 27% in aerul expirat si in perete de la 5,8 la 2.3 CM 

Pașii de urmat – la recomandarea inginerului de construcții: beneficiarul clădirii va decoperta tencuiala pereților până la stratul de cărămidă , apoi se va interveni pentru uscarea de profunzime. Estimăm că aceasta va dura aproximativ 7-10 zile cu echipamentele moderne de dezumidificare.

Diferenţa Lifeart

Intevenția rapidă după o minuțioasă analiză a inundației și a efectelor acesteia. Impactul: Rapiditate și eficiență în rezolvarea problemelor legate de umiditate.

Opinia beneficiarului: „Soluţia a însemnat , salvarea subsolului si grăbirea procesului de reparație a clădirii deoarece aceasta este ocupată de mai multi chiriași “”.
Viorel Bumbăcea– Reprezentant Proprietar Imobil

Articole sugerate

Cum se dimensionează un dezumidificator de piscină

Cum se dimensionează un dezumidificator de piscină

Dezumidificatoarele de piscină sunt echipamente obligatorii pentru zonele de SPA, bazine de înot precum și pentru locațiile ce au un jacuzzi instalat. Află în continuare cum să dimensionezi un astfel de dezumidifcator profesional pentru a oferi o experiență plăcută...

De la construcţie la finisaje de 3 ori mai repede!

De la construcţie la finisaje de 3 ori mai repede!

O umiditate în aer de 90% (ceea ce inseamnă că este excesivă) și o temperatură de 18°C nu sunt tocmai condițiile optime pentru a avansa cu finisajele. Sunt mai degrabă condiții în care se crează mai mult condens la geamuri, pe pereții exteriori sau pe tavan. Am fost...

Cum să scapi de umiditate

Cum să scapi de umiditate

Citind acest articol vei afla cum să scapi de umiditate. Al doilea articol ce răspunde concret la o întrebare puctuală e aici. În articolul anterior am pornit această serie și am aflat cu ce se măsoară umiditatea, așa că mergem mai departe. După ce ai stabilit ce...

Introdu Comentariu

 

Pin It on Pinterest

Share This