Măsurare umiditate

Umidometru pentru cereale si seminte. Cum cumpar?

umidometru pentru cereale

Pentru agricultură, este foarte important să se ia în calcul valoarea de umiditate a cerealelor înainte de a fi recoltate de pe câmp. Importanța umidității acestora este foarte mare pentru că, dacă se culeg înainte de valorile agreate pentru depozitare, e posibil ca umiditatea reziduală să creeze probleme, să dezvolte ciuperci sau mucegai, compromițând astfel recolta.

Pentru agricultură, este foarte important să se ia în calcul valoarea de umiditate a cerealelor înainte de a fi recoltate de pe câmp. Importanța umidității acestora este foarte mare pentru că, dacă se culeg înainte de valorile agreate pentru depozitare, e posibil ca umiditatea reziduală să creeze probleme, să dezvolte ciuperci sau mucegai, compromițând astfel recolta. Cu un umidometru pentru cereale și semințe, agricultorii pot verifica instantaneu ce valori au recoltele în câmp, înainte de a decide că este momentul de a efectua recolta.

Cum funcționează un umidometru pentru cereale:

La fel ca un umidometru de şapă, aceste aparate de măsură – umidometre –  funcționează pe baza inducției dielectrice. Acest aparat electronic are 2 pini sau o sondă ce ia valori de umiditate din cereale de tip porumb, orz, hamei, floarea soarelui și altele. Utilizatorul merge la tarlaua unde are respectiva cultură semănată, ia probe din mai multe locuri, face o medie aritmetică a valorilor iar în funcție de aceasta decide dacă este momentul recoltei sau aceasta va trebui lăsată pe câmp încă o perioadă.

În ce interval de valori de umiditate funcționează un umidometru de cereale:

Umidometrele concepute de producătorul geman GANN pentru materiale multiple au electrozi speciali  pentru cereale care pot functiona în intervalul termic de la -20 grade Celsius până la 200 grade Celsius și un interval de umiditate de la 0 la 100 unități. Acești electrozi pentru umidometre sunt prevăzuți cu o protecție de PVC pentru a preveni ca umiditatea de suprafață să dea valori false când măsurăm în profunzime. Lungimea acestor electrozi este de la 150 mm până la 830 mm.

Cum se calibrează umidometrele:

Aparatura moderna de măsurare a umidității de la GANN nu are nevoie de calibrare, aceasta fiind livrată cu garanție de calibrare. La schimbarea acumulatorului calibrarea se va face automat conform cu setările de fabrică.

Recomandare de achiziție

În special pentru a măsura umiditatea în cereale, noi recomandăm produsul GANN Hydromette HT 85 T, care este un instrument de măsură cu triplă acțiune: măsurarea umidității lemnului, a umidității structurale și temperaturii, cu afișaj digital LCD și facilitate de corectare pentru patru grupe de lemn, precum și compensare a temperaturii.

Proiectat pentru măsurători precise ale lemnului (până la 180 mm grosime), PAL-ului, furnirului și materialelor de construcție rigide, precum și pentru monitorizarea uscării cherestelei în cuptor prin utilizarea oricărui număr MC, EMC și punct de măsurare a temperaturii în cuptor. La acesta se adaugă setul de electrozi HST – Push in, construiți special pentru măsurare a umidității cerealelor. Poți oricând solicita mai multe informații experților noștri în materie de aparate de măsurare a umidității aici.

author-avatar

About Silviu Enache

Îndrăgostit de tot ce are motor, cu experiență vastă în tratarea aerului și tot timpul gata să găsească soluții practice, Silviu va fi încântat să te susțină și să te îndrume în eforturile tale de a obține cea mai bună soluție pentru nevoia ta.

Lasă un răspuns