Incalzire

Tun de căldură? Cum aleg?

inchiriere tunuri de caldura

Frigul cel mai mare îl resimțim, desigur, cu precădere in sezonul de iarna. In locații precum corturile pentru evenimente, târguri sau expoziții, hale, construcții și șantiere (pentru încălzire si uscarea mai rapida a sape și a pereților), studiouri de filmare, concerte și chiar festivaluri este nevoie de o sursa de încălzire puternica.

De ce tun de căldură, sistem de încălzire sau suflantă de aer cald?

De ce tun de caldura, sistem de incalzire sau suflanta de aer cald? Aproape doua sezoane pe an vremea este capricioasa și rece. Începe undeva la jumătatea toamnei, continuă cu iarna și încheie cu jumătatea primăverii. Frigul cel mai mare îl resimțim, desigur, cu precădere in sezonul de iarna. In locații precum corturile pentru evenimente, târguri sau expoziții, hale, construcții și șantiere (pentru încălzire si uscarea mai rapida a sape și a pereților), studiouri de filmare, concerte și chiar festivaluri este nevoie de o sursa de încălzire puternica.

Pentru spatiile mai mici sunt recomandate aerotermele electrice pentru ca au o capacitate de încălzire mai mica si consum redus. Tunurile de căldură mobile și sistemele de încălzire pe motorina (le mai găsiți sub denumirea de suflante de aer cald) sunt dintre cele mai solicitate solutii de incalzire pentru spatiile mari. Sunt mai greu de transportat, dar au capacitate mare de incalzire. In acest articol ne vom concentra atenția asupra lor si vom stabili câteva elemente definitorii in alegerea lor.

Mobilitatea

Un element cheie in alegerea unui tun de caldura este mobilitatea. Tunurile de caldura, in majoritatea cazurilor sunt prevazute cu roti. Acest aspect este important pentru ca transportul si mutarea aparatului prin incinta incalzita (sau pana la locatie) sunt mult mai facile si nu vor presupune un efort sustinut.

Indiferent ca doriti inchiriere de tunuri de caldura sau chiar achizitie, noi va recomandam sa cautati tunuri de caldura, suflante sau sisteme de incalzire MOBILE (le gasiti si sub denumirea de sisteme de incalzire portabile sau pe roti). Cu siguranta va vor simplifica munca. Spre exemplu tunurile de caldura de la HEYLO indeplinesc aceste conditii. Sunt usoare, puternice si economice si folosesc tehnologii inovatoare. In cazul aerotermelor electrice, recomandam sa fie cat mai mici, usoare, si cu capacitate calorica (kW) cat mai mare. De asemenea ideal ar fi sa aiba si un maner sau o toarta, pentru ca transportul sa fie usor.

Puterea calorica (kW) si debitul de aer (m³/h)

In functie de dimensiunea spatiului, diferenta de temperatura interior-exterior si gradul de izolatie termica a peretilor, trebuie sa alegeti specificatiile tehnice ale tunului de caldura sau suflantei de aer cald care vor acoperi nevoia de incalzire. De regula se foloseste o formula de calcul pentru a stabili necesarul, dar puteti gasi AICI calculator pentru incalzire.

Combustibil utilizat

Tunurile de caldura, suflantele de aer cald si sistemele de incalzire pe motorina – O sa spunem din start ca aerotermele sau suflantele pe motorina sunt cele mai populare si asta pentru ca nu necesita infrastructura electrica prea mare, lucru care sporeste si mobilitatea. Dezavantajul lor este ca au un consum mai mare.

Tunurile de caldura, suflantele de aer cald si sistemele de incalzire pe gaz – Sunt cel mai putin intalnite din cauza riscului de explozie (sunt multe cazuri in care au provocat incendii pe santier). De asemenea, acestea se conecteaza la butelie sau la infrastructura de gaz (ceea ce le scade mobilitatea).

Poate va intrebati de ce nu am mentionat tunurile de caldura, suflantele de aer cald si sistemele de incalzire electrice – acestea se gasesc pana la o anumita capacitate (de regula, pana la aproximativ 25 kW). Dar la nivelul celor pe motorina spre exemplu, nu veti gasi in comert si asta din doua motive. Primul este ca de regula nu exista o infrastructura care sa faca fata unui consum atat de mare. Al doilea este ca nu exista mobilitate si nici sursa mobila care sa faca fata unui asemenea consum.

Directionarea aerului cald – Tubulaturile

Unul din factorii care vor determina eficienta cu care tunurile de caldura vor incalzi sunt tubulaturile. Exista doua tipuri de directionare:

Locala – tubulaturile vor directiona aerul cald local, acolo unde este nevoie. Spre exemplu, pe un platou de filmare (care de obicei sunt de mari dimensiuni sau in aer liber, ai nevoie sa concentrezi tota caldura intr-un singur loc). Sau in cazul unui concert, caldura trebuie directionata strict catre scena.

Dispersata – tubulaturile sunt conectate la distributoare care practic imprastie caldura in tot spatiul care trebuie incalzit. De exemplu un cort pentru evenimente va avea de regula un astfel de directionare.

Concluzie

Recomandarea noastra este ca la inchirierea unui tun de caldura, suflanta de aer cald, sau sistem de incalzire pe motorina sa va ghidati dupa elementele de mai sus. Insa, avand in vedere ca alegerea poate fi una dificila, cel mai bine este sa consultati un expert in domeniu. Spre exemplu, expertii nostri in tratarea aerului va vor identifica nevoia si va vor oferi o solutie care sa se potriveasca perfect cu nevoia dumneavoastra – si asta gratuit. Gasesti contactul lor AICI.

Lasă un răspuns