Răcitoare de aer

Răcitoarele de aer în industria auto

În acest articol acoperim tot ce trebuie să știți înainte de a alege o soluție de răcire  pentru fabricile de automobile. Veți afla de ce răcirea cu aer este atât de importantă în aceste medii și cum să luați în considerare eficiența, caracterul practic și eficacitatea costurilor în decizia dvs.

În mediul de producție actual, producătorii de automobile trebuie să fie echipați pentru a face față proceselor moderne, cu utilizare intensivă a căldurii, precum și temperaturilor în creștere care afectează întreaga Europă. Pentru a menține productivitatea, a asigura bunăstarea angajaților și a respecta reglementările stricte de funcționare ale UE, răcirea cu aerului este o componentă vitală pentru orice instalație.

În timp ce aerul condiționat tradițional poate fi o soluție eficientă de control al climei în clădirile relativ bine sigilate, cum ar fi birourile și spațiile de vânzare cu amănuntul mai mici, există o serie de factori care le fac nepotrivite pentru liniile mari de producție și condițiile extreme de lucru.

În cele mai multe cazuri, răcirea cu aer prin evaporare nu este doar cea mai rentabilă opțiune; este, de asemenea, singura soluție viabilă în ceea ce privește caracterul practic și eficiența răcirii.

 

Considerente cheie pentru răcirea cu aer în producția de automobile

 

  • Costurile de instalare

În halele mari, cum ar fi fabricile de producție auto, costul inițial al implementării unei soluții de control al climei poate fi enorm. În plus, instalarea de sisteme complexe cu conducte și țevi nesfârșite poate perturba producția

  • Eficiența

Consumul de energie reprezintă deja un procent imens din costurile totale de producție ale unei unități de producție a vehiculelor. Și în timp ce controlul temperaturii este esențială, având un sistem mecanic de aer de răcire care rulează în mod constant este de natură să provoace facturile de energie pentru a exploda.

  • Ventilația

O aprovizionare cu aer curat și proaspăt este importantă pentru sănătatea și bunăstarea personalului care lucrează în aproape orice fel de fabrică. Dar, datorită fumului nociv generat de vopsele și substanțe chimice utilizate în diferite etape de producție, ventilația suficientă este o măsură vitală de siguranță pe liniile de producție auto.

  • Practicitatea

Anumite zone ale unei instalații de producție a vehiculelor vor fi supuse unor niveluri de căldură mai intense decât altele; părți ale unor procese de laminare interioară, de exemplu, au loc la 120 °C. Acest lucru face un beneficiu imens pentru a putea ghida aerul rece exact acolo unde este nevoie.

 

Cum se compară răcirea cu aer prin evaporare cu aerul condiționat?

 

Folosind procesul natural de evaporare pentru a crea un flux de aer rece, răcitoarele de aer prin evaporare pot reîmprospăta mediile calde și incomode, cu o eficiență energetică remarcabilă și un proces de instalare relativ simplu sau, în cazul sistemelor portabile, nu este necesară nicio instalare.

Având nevoie doar de presiune negativă din partea unui ventilator și de interacțiunea dintre aerul cald și apă pentru a răci un spațiu, răcitoarele de aer prin evaporare nu sunt restricționate de parametrii specifici de mediu. Și, spre deosebire de aerul condiționat, care depinde de un proces mecanic care utilizează gaze frigorifice, răcirea cu aer prin evaporare este eficientă în medii bine ventilate sau în aer liber.

Soluțiile puternice de răcire la fața locului permit, de asemenea, punerea în aplicare a controlului climei acolo unde este cea mai mare nevoie de acesta.

 

În cazul în care producția de automobile poate beneficia de răcire cu aer prin evaporare

 

  • Costuri mai mici cu energia

Prin utilizarea aerului exterior și valorificarea energiei termice latente, răcitoarele de aer prin evaporare Biocool si Master, sunt capabile să introducă aer proaspăt rece într-un spațiu și să reducă consumul de energie cu până la 90%.

  • Calitate mai bună a aerului

Pe lângă utilizarea aerului exterior pentru a răci un spațiu, unitățile de răcire cu aer prin evaporare sunt capabile să filtreze praful, contaminanții și alți poluanți. De asemenea, ele ajută la menținerea nivelurilor confortabile de umiditate, în timp ce aerul condiționat elimină umiditatea din aer, făcându-l adesea să se simtă învechit și uscat.

  • Igienă îmbunătățită

Unitățile de răcire cu aer prin evaporare recomandate de Life Art nu numai că prefiltrează aerul înainte de a fi recirculat într-un spațiu, ci vin și echipate cu lumini UV pentru a ucide virușii și bacteriile care au potențialul de a se infiltra în atmosferă.

  • Confort adăugat

Deoarece nu se bazează pe medii sigilate pentru a funcționa la eficiență maximă, unitățile de răcire cu aer prin evaporare pot impinge aer rece acolo unde este cea mai mare nevoie, fără a fi afectate de deschiderea ușilor sau a spațiilor deschise mari.

Pentru a afla mai multe despre beneficiile răcirii cu aer prin evaporare pentru producția auto la scară largă sau pentru a descoperi soluțiile de top din industrie , pentru răcire staționara sau mobila, imi poti scrie un e-mail la david@lifeart.ro sau ma poti contacta pe Wapp sau telefonic la numarul +40.747.165.406.

Lasă un răspuns