Incalzire, Răcitoare de aer

Încălzirea și răcirea unităților mari de depozitare

Dețin o hală, un depozit sau o altă unitate de depozitare. Ce să fac pentru a optimiza costurile cu încălzirea și răcirea? Ce opțiuni există? Aceste întrebări sunt normale pentru oricine deține ori închiriază pe termen lung sau mediu un spațiu de depozitare. Și răspunsul era destul de dificil. Acum nu mai este!

Costurile cu climatizarea sunt de multe ori cele care pot afecta grav bugetul unei afaceri. De multe ori ele nu pot fi prevăzute, iar în ultimul an, cu siguranță nimeni nu se aștepta la un asemenea salt al acestor costuri odată cu creșterea prețurilor la toate formele de energie.

Iată ce soluție am adoptat noi

 

1. Am identificat o soluție foarte eficientă de răcire – cu economie de până la 80% de curent și costuri mult mai mici la achiziție și montaj. Este vorba despre răcitoarele adiabatice. Am montat deja unul în hală și suntem extrem de mulțumiți de el. Înainte de a-l monta, am făcut o cercetare de piață și am descoperit că mai există deja hale dar chiar și un atelier auto unde deja funcționează acest sistem și care sunt chiar mai mulțumiți de acesta decât vechiul sistem care probabil din cauza costurilor fusese subdimensionat. Însă datorită avantajelor răcitoarelor adiabatice, ei erau foarte mulțumiți. Iată câteva dintre avantaje:

  • volum mare de aer recirculat, aport de aer proaspăt,
  • nu mai este presiunea de a ține mereu ușile acelea mari închise datorită principiului de funcționare a sistemului de răcire adiabatică,
  • costurile cu energia sunt insignifiante și nu avem nevoie de putere mare instalată, funcționează la 220 V,
  • se poate răci local, nu este nevoie să climatizăm întreaga hală,
  • costuri de achiziție și montaj mici în raport cu sistemul clasic.

 

2. Am montat panouri fotovoltaice pe hală. Am făcut un salt și am mizat pe energie verde și pe încrederea că vom amortiza costurile și vom suplimenta consumul de gaz folosit pentru o parte din service și hală plus birouri cu consumul electric. Momentan suntem în proces de obținere a statutului de pro-sumator, vom reveni cu un articol separat pe performanțe și eficiență. Ce vă pot spune este că, deși producția este limitată din setările Invertor-ului pentru ca energia produsă peste consum să nu intre prin contoar și să fie înregistrată și aceasta ca și consum, deja avem producție și aproximativ două treimi din consum este asigurat din panourile noastre!

3. Intenționăm să montăm una sau două pompe de căldură ce vor înlocui sperăm noi centrala pe gaz. Vom decide dacă este eficient să montăm aceste pompe de căldură sau pur și simplu să folosim aerele condiționate, iar pe alocuri câte o aerotermă electrică. Asta după ce vom deveni pro-sumatori și vom face un calcul de eficiență. Vom reveni și pe acest subiect.

Sperăm că v-am oferit câteva idei care să vă ajute cu soluțiile de optimizare a costurilor! Noi oferim și posibilitatea de achiziție și montaj a tuturor acestor echipamente, fie că este vorba de răcitoarele adiabatice Biocool, panourile fotovoltaice sistem complet de la 10 KW în sus, ori pompe de căldură marca Inventor. Pentru informații ne poți contacta direct și vom găsi împreună cea mai bună opțiune pentru tine și afacerea ta!

Lasă un răspuns