Răcitoare de aer

Unde se pot folosi racitoarele prin evaporare?

Răcitoarele prin evaporare pot fi  utilizate într-o varietate larga de aplicații. În general, acestea sunt cea mai buna soluție pentru situații extreme de lucru și pentru suprafate mari în care montarea aparatelor de aer condiționat nu este fezabila și nu generează capacitatea necesara de răcire. Mai jos voi descrie cele mai frecvente domenii de aplicare.

Industria generală

Având generatoare de căldură ca parte a proceselor de fabricație, multe operațiuni industriale oferă medii de lucru care sunt foarte călduroase pe tot parcursul anului. Printre exemple se numără industria sticlei, a otelului și a plasticului. În zonele de producție care au mai multe etaje, problema căldurii creste pe măsură ce urci la următorul nivel.

Mai mult decât atât, multe fabrici sunt relativ vechi și nu au fost concepute pentru a face fata căldurii excesive la standardele moderne. Soarele încălzește rapid clădirea făcând angajații să simță că lucrează într-un cuptor. Acest lucuru nu numai că afectează productivitatea, ci poate fi și o problema juridica. Legile și reglementările Europene devin din ce în ce mai stricte , iar în anumite locații sunt necesare pauze suplimentare atunci când temperatura depășește un anumit nivel. În plus, căldură poate afecta și utilajele, crescând riscul defecțiunilor și scăzând durata de viață al acestora.

În funcție de cerințe, răcitoarele portabile sau cele staționare au capacitatea de răcire necesara. În incinta clădirii, unele zone sunt adesea mai fierbinți decât în restul fabricii.  Spre exemplu , motivul supraîncălzirii în anumite locuri poate fi și din cauza căldurii cauzate de utilajele folosite sau a procesului de producție, sau pentru că exista mai mulți oameni care lucrează în acea zona. Cu ajutoarul răcitoarelor adiabatice puteți racii aceste zone fierbinți.

Auto

Industria auto și mulți dintre furnizorii lor ( fabrici de anvelope, producători de sticla auto, cutii de viteze etc. ) generează multa căldură în timpul zilei. Un atelier tipic de reparații auto sau un centru de anvelope au adesea ușile deschise și folosesc ventilatoare simple pentru a încercă să creeze un mediu de lucru acceptabil din punct de vedere climatic. Cu toate acestea, ventilatoarele doar recircula aerul cald, fară a-l racii.

Răcitoarele prin evaporare fac o treaba mult mai buna și pot fi recomandate pentru a se potrivi atât spatiilor mici cât și celor mari.

Aviație

Soluțiile de răcire pentru sectorul aviației sunt întotdeauna la mare căutare. Un hangar este foarte dificil de răcit din cauza plafoanelor înalte și a ușilor deschise frecvent. Aici, utilizarea soluțiilor portabile de răcire pentru a racii zonele de lucru sunt o necesitate. Răcirea întregului spatiu interior ar fi o risipa de bani. Pentru flexibilitate deplina, trebuie alese răcitoarele portabile, astfel încât răcirea să poată fi mutata oriunde este necesar.

Cu opțiunea de conducte de aer rece, este de asemenea posibil să se răcească și interiorul unui avion. Răcitoarele noastre prin evaporare sunt ideale pentru zone mari bine ventilate, dar pot fi folosite și în aer liber – ideale pentru întreținerea elicopterelor și avioanelor, care nu au acces la un hangar.

Agricultura

Temperaturile ridicate pot influenta negative animalele. De exemplu, puii nu transpira, astfel încât  atunci când devine extrem de cald, se pot îmbolnăvi sau chiar muri. De asemenea, nu cresc suficient pentru că nu mănâncă la fel de mult din cauza stresului termic cu care se confrunta. Prin urmare, este afectata producția de carne, oua, lapte și alte produse obținute de la animale.

Militar

În armata, multe aplicații beneficiază de utilizarea soluțiilor de răcire prin evaporare. Datorita durabilității și utilizării practice, suntem un furnizor preferat al multor armate internaționale  atunci când vine vorba de ateliere de răcit, corturi, hangare etc. O mare parte din misiunile militare au loc pe vreme extrem de calda. Aici, unitățile portabile care sunt ușor de transportat și de aplicat vin la îndemăna.

Corturi și evenimente

În timpul evenimentelor cu o mulțime de oameni și în timpul zilelor de vara, poate fi extrem de cald. Folosind chipamente precum BioCool WorkForce 7, putem racii sute de metri pătrați, creerea unui ambient ideal în interiorul și în jurul corturilor. Odată conectata la un furtun de apa, aceasta soluție oferă o răcire instantanee și complet mobila, fară a necesita multa energie.

Hoteluri, restaurante și catering (HORECA)

În zilele toride, aplicarea de răcitoare prin evaporare, mici și silențioase, la o terasa a hotelului , creează o zona de luat masa, relaxare foarte confortabila pentru clienți. Pe lângă încurajarea clienților să rămână maim ult timp, natura răcirii prin evaporare reduce de asemenea , prezenta insectelor, deoarece nu le place aerul condiționat.

Răcitoarele pot fi folosite în interior (cu ușile și ferestrele deschise pentru a garanta nivelul maxim de ventilație și cel mai mare efect de răcire) sau în aer liber. Folosind jaluzelele, fluxul de aer poate fi direcționat acolo unde este necesară răcirea.

Logistica

Răcitoarele prin evaporare nu pot crea o temperatură specifică garantată, cum ar fi maximul de 23 de grade. În schimb, vor răci aerul cu 3 până la 10 °C , în funcție de temperatura, umiditatea și ventilația aerului înconjurător. Centrele logistice care doresc să răcească un depozit ar trebui să aleagă cu atenție soluția care să corespunda cerințelor lor. De exemplu, răcirea portabilă la fața locului este ideală pentru răcirea zonelor de încărcare/descărcare. Pentru a răci un întreg spațiu de stocare, este necesară o instalare mai puternică și mai fixă.

Camioanele pot deveni, de asemenea, foarte fierbinți atunci când sunt expuse la lumina directă a soarelui. Uneori, chiar și până la punctul în care este aproape imposibil să le descărcați. Soluțiile portabile mici, cum ar fi BC 80, ajuta la reducerea temperaturii sufficient de mult pentru că personalul să încarce sau să descarce camioane, containere și multe altele.

Concluzie

În general, răcirea prin evaporare este o alegere excelentă pentru majoritatea spațiilor mari și parțial sau complet deschise. Exemplele includ sere, săli de sport, biserici sau centre de fitness. Deseori, pentru astfel de aplicații, nu există alternative realiste care să ofere cantitatea potrivită de răcire într-un mod fezabil din punct de vedere financiar.

Lasă un răspuns