Aer conditionat mobil/incalzire evenimente, Incalzire evenimente

Climatizarea celui mai important eveniment IT&C!

Cea mai mare provocare de până acum– climatizare cort 4500 mp, Septembrie-Octombrie 2022, Conferința Internațională ITUPP (ANCOM) Palatul Parlamentului.

Caut să-mi aduc aminte de ultima mare provocare și probabil a fost cea de la Neversea 2019, unde a trebuit să climatizăm vreo 30 de corturi, de la 20 mp până la vreo 600 mp cel mai mare. Însă acolo provocarea nu a fost atât de mult legată de volum, ci de amplasarea corturilor întinse pe o plajă uriașă și logistica aferentă, plus termenul strâns. Ori poate lucrările de climatizare pentru Baza NATO din 2020, cu zeci de corturi de campanie și cu un termen și mai strâns?

 

Marea provocare: Răcire 2.560.000 BTU, încălzire 1.040 KW

Acum, aici avem o altă provocare, diferită prin dimensiune. Nici o altă firmă din România nu a mai climatizat un cort de 4500 mp, timp de 46 de zile, AC și încălzire pentru o conferință internațională cu condiții de temperatură impusă – 24 grade Celsius constant!

Când am fost contactat pentru lucrare, mi-am spus că este o lucrare frumoasă dar că, probabil alte firme internaționale, vor lua lucrarea datorită dimensiunii uriașe și experienței de care dispun. Am făcut totuși calculele cu rigoare, pe datele minime pe care le-am primit, iar unele informații inexistente (ex. valorile de temperatură așteptate în perioada respectivă) și au reieșit volume care ne-au adus la limita stocului nostru. Am dat totuși oferta și spre surprinderea mea, au început discuțiile!

De ce am câștigat lucrarea

Ceea ce a contribuit a fost cu siguranță termenul scurt în care trebuia executată lucrarea. Flexibilitatea ne-a adus lucrarea. Integratorul a fost dispus să accepte o parte din echipamente așa cum le-am propus, însă pentru o altă parte, mi-a cerut să găsesc o soluție. Așa am ajuns să apelez la o firmă parteneră pentru 3 unități de capacitate mare, respectiv 335 KW răcire în total. Diferența până la cei aproximativ 750 KW urma s-o acoperim noi. Asta mi-a permis să am o lejeritate să-mi continui și celelalte proiecte în desfășurare, proiectele cu clienții deja fideli și pe care mi-ar fi fost foarte greu să-i las baltă. Pentru încălzire nu era o problemă, dispuneam de unități suficiente. Oferta a fost acceptată!

 

Montajul

Următoarea provocare – montajul și punerea în funcțiune. Cea mai mare provocare a fost să găsim toate materialele mici, în special tubulaturile pentru cele 9 unități tip Rooftop. Stocuri mici, puțini furnizori, termen foarte scurt… dar, am reușit cumva, câteodată plătind cât nu merita, să achiziționăm și aceste materiale și am pornit. Au fost zile de foc – caniculă, multe alte lucrări căci eram în plin sezon, amânarea ședințelor interne uzuale, program prelungit, dependența de alți furnizori, emoțiile cu materialele mici… Echipa a fost unită însă, ne-am adaptat și în cele din urmă am terminat exact cum ne-am propus. Cu siguranță trebuie să sărbătorim această nouă performanță!

Mentenanța pe parcursul lucrării

La ora la care scriu, lucrarea este în desfășurare, însă parcă am trecut de emoții. Avem mentenanță continuă, echipamente corect dimensionate, un beneficiar cu care am lucrat extraordinar de bine, și parcă m-aș gândi oare care este următoarea provocare? În orice caz, stai pe aproape pentru că o să fac un update la finalizarea lucrării în care o să pun concluziile.

Vezi VIDEO:

Please accept statistici, marketing cookies to watch this video.

 

Lasă un răspuns