Purificare aer, Umidificare

Cum rezolvi alergiile rapid și simplu.

Bucuria primăverii, bucuria trezirii naturii la viață, este umbrită de apariția alergiilor.

Ce sunt alergiile?

O alergie apare atunci când sistemul imunitar al unei persoane are o sensibilitate excesivă la o substanță, precum polen, praf, mucegai, VOC(compuși organici volatili), alimente, părul animalelor și multe altele. Aceste substanțe se numesc alergeni și pot declanșa reacții alergice atunci când intră în contact cu pielea persoanei alergice sau sunt inhalați, ingerați sau injectați.

Cele mai frecvente tipuri de alergii sunt:

 • alergii respiratorii
 • alergii cutanate
 • alergii alimentare
 • alergii oculare

Noi ne vom concentra acum pe alergiile respiratorii, provocate de alergenii ce intră în corpul nostru prin intemediul aerului.

Principalii alergeni care provoacă alergiile inhalatorii, alergiile respiratorii sunt:

 • aerul poluat,
 • praful de casă,
 • mucegaiul,
 • polenul,
 • părul animalelor de companie,
 • acarienii.

Praful reușeste să irite rapid căile respiratorii, chiar și în cazul persoanelor care nu sunt, în mod obișnuit, expuse la alergii. La copii și nu numai, apar frecvent alergii la praful din casă, în care trăiesc în voie microorganismele numite acarieni. Și excesul de produse de curăţenie pe care le folosim sau fumul de ţigară pot agrava evoluţia bolilor alergice.

Alergia la polen, este prezentă pe toata durata sezonului de polen care depinde de mai mulți factori, printre care: arealul geografic, vegetația, precipitațiile și clima dintr-o anumită zonă. Nivelul de dioxid de carbon din aer este, de asemenea, un factor esențial care poate influența cantitatea de polen din aer.

În funcție de tipul de polen, există mai multe perioade de polenizare:

 • Pentru arbori (mesteacăn, stejar, alun, fag, arin) -sezonul de polen este în perioada februarie-aprilie.
 • Pentru graminee sălbatice și de cultură (iarba de gazon, grâu, orz, ovăz, secară, etc) – sezonul de polen este în lunile aprilie-iunie.
 • Pentru buruieni și ierburi (ambrozie, măcris, pătlagină, urzică) -sezonul de polen este în iulie-noiembrie.

Un animăluț este ca șun membru de familie și, dacă ai un copil sau un membru al familiei alergic la părul de animale, este foarte dificil să renunți la animăluț (vei provoca o traumă emoţională copilului).

Cum te aperi de alergii in interior?

Pentru un aer de calitate în interiorul casei, biroului, școlii, lucrurile ar trebui să fie ceva mai simple, pentru că este un spațiu unde ai mai mult control.

Ca să eviți problemele, una dintre cele mai simple, sigure și comode metode este să instalezi un purificator de aer în interior, acesta fiind un aparat recomandat persoanelor care suferă de alergii si afecțiuni pulmonare ca astm bronșic. În acest mod, poți ține ferestrele închise mai mult timp, în sezonul răspândirii polenului în aer, sau atunci când praful de afară este cu adevărat deranjant.

Purificatoarele de aer sunt un real ajutor pentru cei cu alergii. Ajută la filtrarea particulelor mici, cum ar fi polenul, praful de casă sau părul de animale din aer. Ele pot oferi ameliorarea alergiilor în casă. Cu toate acestea, ele pot capta doar alergenii care sunt suspendați în aer. Particulele depuse pe lenjerie de pat, mobilier moale sau podea rămân în cameră.

Purificatoarele de aer ajută cel mai mult în combinație cu următoarele sfaturi.

Sfaturi pentru persoane alergice la praful casă:

 • Huse anti-acarieni pentru saltele si perne
 • Spălați lenjeria de pat în mod regulat la temperatură ridicată
 • Evitați articolele care adună praf și praf în mod regulat în spațiile interioare
 • Purtați o mască când aspirați

Sfaturi pentru persoane alergice la polen:

 • Montați ecrane de polen pe ferestrele dvs
 • Nu uscați rufele afară în timpul sezonului de polen
 • Nu vă dezbracați în dormitor și nu lăsați acolo haine uzate
 • Fă duș înainte de a merge la culcare, deoarece polenul se poate aduna și în păr

Sfaturi pentru persoane alergice la părul de animal de casă:

 • Dacă este posibil, nu păstrați animale de companie care vă declanșează alergia
 • Țineți animalele de companie departe de obiecte precum mobilierul moale și covoarele
 • Țineți animalele de companie departe de dormitor

La ce să fii atent cănd cumperi un purificator de aer?

Dimensiunea camerei indicată pentru aparat se referă la încăperile închise. Dacă țineți ușile deschise, adăugați zonele camerelor adiacente (spații de trecere) la dimensiunea inițială a camerei. Vă recomandăm să adăugați încă ⅓ în suprafața totală a încăperii pentru a vă asigura că aparatul obține rezultatele dorite chiar și la o setare scăzută sau medie, astfel încât nivelul de zgomot rămâne scăzut.

Exemplu : La o cameră 40 m² dacă ușile sunt deschise și camera este adiacentă unei încăperi de 15 m², însumați cele două dimensiuni. Suma intermediară este 55 m²,apoi adăugați încă ⅓ din suma intermediară, astfel încât aparatul să nu fie nevoit să funcționeze la limita sa superioară. Prin urmare, aparatul cumpărat, trebuie proiectat pentru o suprafață de cca. 73 m².

Un alt criteriu poate fi și zgomotul produs pe purificator.Alegeți un purificator de aer care nu este mai puternic de aprox. 40 de decibeli în timpul zilei și 30 de decibeli pe timp de noapte, astfel puteți folosi aparatul și în dormitorul dvs.

Aparatul trebuie să aibă un filtru HEPA (filtru de aer pentru particule de înaltă eficiență) din clasa H13 sau H14. Acestea pot filtra polenul și alte particule ultrafine până la o dimensiune de 0,07 µm din aer.

De asemenea, asigurați-vă că aparatul nu funcționează cu ozon, deoarece acesta poate elibera substanțe periculoase suplimentare în aer.

PURIFICATOARE DE AER VENTA – IDEALE PENTRU DIMINUAREA ALERGIILOR

Purificatoarele aer profesionale de la Venta sunt recunoscute că fiind cele mai bune aparate de purificare aer pentru a lupta împotrivă alergiilor și a astmului bronșic. Acestea au rate de performanță și niveluri ale fluxului de aer de neegalat. Ele sunt, de asemenea, singurele purificatoare de aer care s-au dovedit eficace împotrivă particulelor ultrafine, care reprezintă 90% dintre toți poluanții prezenți în aer.

Purificatorul super-performant Venta Professional AP902, prin tehnologia sa Nelior și filtrarea dublă prin filtrele HEPA H14, elimină până la 99.995% din alergenii, praful fin și particulele din interior până la o dimensiune de 0,07µm. Acesta creează în mod natural zone de relaxare în casa ta, în special dacă suferi de alergii sau ai probleme respiratorii. Este ideal pentru case și birouri moderne de până la 75 m²

Purificatoarele sunt echipate cu  2 filtre Hepa H14  extrem de robuste, certificate conform standardului DIN EN 1822 prevăzute cu tehnologia Nelior brevetată. Ele filtrează  până la particule fine periculoase de praf (PM1) .Purificatoarele sunt prevăzute și cu două filtre grosiere care îndepărtează particulele din aer, precum praful și părul animalelor de companie, pentru a spori eficacitatea și durata de viață a filtrului HEPA. Filtrele se spală ușor, la nevoie, astfel nu este nevoie să cumperi filtre grosiere noi.

Afișajul tactil interactiv, modern, clar, afișează în mod distinct temperatura și calitatea aerului în 6 gradații de culoare în conformitate cu indicele mondial al calității aerului. Cele 5 trepte de putere și modul Boost asigură o purificare rapidă a aerului. Poți selecta simplu modurile de noapte, automat sau protecție-copil. Afișajul poate fi setat în 8 limbi diferite. Purificatorul AP902 este este deosebit de ușor de utilizat, cu un afișaj de auto-diagnoză și notificare pentru schimbarea filtrelor.

Venta AP902 este prevăzut cu un sistem performant de senzori de particule. Aparatul reacționează imediat la nivelurile excesive de substanțe nocive și își ajustează automat performanța de purificare.

Purificatoarele de aer VENTA AP902 măsoară calitatea aerului în timp real. Prin intermediul aplicației Venta Home, aveți întotdeauna totul la vedere și puteți opera cu ușurință și convenabil dispozitivul de la distanță, de oriunde vă aflați. Astfel aveți un control permanent în monitorizarea calității aerului interior din încăperea dorită.

Astfel purificatorul de aer Venta AP 902 este un produs fiabil, rezistent, util, necesar și de încredere fiind fabricat în Germania.

Dacă doriți un purificator de aer cât și un umidificator, aparatul hibrid  Venta Professional AH902 este o soluție bună.

Purificatoarle de aer Venta AP902 sau hibridul AH902 împreună cu sfaturile date contribuie la imbunătățirea calității vieții.

RESPIRĂ UN AER CURAT, TRĂIEȘTE SĂNĂTOS!

Lasă un răspuns