Dezumidificare

Dezumidificare – Fabrica de profile NMC

Am fost contactați de reprezentanții fabricii de profile NMC în vederea reducerii timpului de uscare în procesul de producție. În urma discuției cu directorul fabricii de profile decorative NMC România, am ajuns la concluza că trebuie să demarăm proiectul “3 în 1”.

Provocarea

Având o cerere foarte mare de profile, Dl. Alan a mărit capacitatea producției, însă problema reală era timpul de uscare a rășinii înainte de a fi livrata către clienți. Trebuia să reducă timpul de uscare din 3 zile în 1 zi astfel încât profilul să se usuce în profunzime fară să apară fisuri în profunzime sau la suprafață.

Soluția

La recomandarea noastră, a construit o cameră specială de aprox. 30m lungime cu 18m lățime, Înălțimea halei fiind de 7m.

În această cameră de dezumidificare am instalat un dezumidificator fix, respectiv Fral FSW 140 cu o capacitate de 140 litri/ zi cu un debit de aer de 900mc/h.

Că să uscăm și mai rapid dar controlat am mai instalat 3 ventilatoare protabile AIR de 7000mc/h pentru a recircula aerul din cameră și pentru a direcționa umiditatea dintre profile spre dezumidificator.

Când este vorba despre dezumidificare, temperatura joacă un rol foarte important. Astfel pentru a menține o temperatură între 27gC și 32gC, am instalat un Tun de căldură electric, mai exact Master RS40.

Impactul

În doar 24 ore am reușit să uscăm peste 40 de rasteluri pline profile mențînând în continuare calitatea acestora.

Diferența făcută de Lifeart

Soluția oferită de Lifeart a grăbit calitativ procesul de uscare al profilelor decorative, ajutând astfel ca NMC România să-și mențină poziția, onorandu-și la timp comenzile.

Lasă un răspuns