0
Selectează o Pagină

Dezumidificare – Fabrica de profile NMC

de aug. 2, 2022Dezumidificare0 comentarii

despre autor

David Ursache

Salut, sunt David! Sunt genul de persoană care transformă problemele în oportunități și adoră să găsească soluții. Am o experiență bogată în domeniul tehnic și în tratarea aerului. Contactează-mă, voi fi încântat să te susțin și să te îndrum în eforturile tale de a obține soluția perfectă pentru nevoia ta!

Am fost contactați de reprezentanții fabricii de profile NMC în vederea reducerii timpului de uscare în procesul de producție. În urma discuției cu directorul fabricii de profile decorative NMC România, am ajuns la concluza că trebuie să demarăm proiectul “3 în 1”.

Provocarea

Având o cerere foarte mare de profile, Dl. Alan a mărit capacitatea producției, însă problema reală era timpul de uscare a rășinii înainte de a fi livrata către clienți. Trebuia să reducă timpul de uscare din 3 zile în 1 zi astfel încât profilul să se usuce în profunzime fară să apară fisuri în profunzime sau la suprafață.

Soluția

La recomandarea noastră, a construit o cameră specială de aprox. 30m lungime cu 18m lățime, Înălțimea halei fiind de 7m.

În această cameră de dezumidificare am instalat un dezumidificator fix, respectiv Fral FSW 140 cu o capacitate de 140 litri/ zi cu un debit de aer de 900mc/h.

Că să uscăm și mai rapid dar controlat am mai instalat 3 ventilatoare protabile AIR de 7000mc/h pentru a recircula aerul din cameră și pentru a direcționa umiditatea dintre profile spre dezumidificator.

Când este vorba despre dezumidificare, temperatura joacă un rol foarte important. Astfel pentru a menține o temperatură între 27gC și 32gC, am instalat un Tun de căldură electric, mai exact Master RS40.

Impactul

În doar 24 ore am reușit să uscăm peste 40 de rasteluri pline profile mențînând în continuare calitatea acestora.

Diferența făcută de Lifeart

Soluția oferită de Lifeart a grăbit calitativ procesul de uscare al profilelor decorative, ajutând astfel ca NMC România să-și mențină poziția, onorandu-și la timp comenzile.

 

 

              

 

 • ventilator-antiexplozie-mobil-heylo-compact-1500-ex

  Ventilator antiex portabil Heylo ComPact 1500 EX

  Precomandă 18.420,00 lei TVA inclus
 • VENTILATOR PORTABIL AIR Floor&Desk Fan – Cod produs FE-30

  Ventilator axial portabil 30W – AIR FE-30

  203,00 lei TVA inclus
 • Ventilator centrifugal portabil 440/550/660W – AIR AP110004

  872,00 lei TVA inclus
 • 44% Reduceri!

  Aerotermă/ventilator portabil/prelungitor 180W – AIR AP110011

  417,00 lei TVA inclus
 • Tubulatură PVC flexibilă – AIR BR-6-10M

  461,00 lei TVA inclus

Articole sugerate

Client responsabil – Uscare ca la carte

Client responsabil – Uscare ca la carte

Am avut plăcerea de a colabora cu Cătălin, care și-a construit o casă P+1, aflată în complexul rezidențial Green City din orașul 1 Decembrie, Giurgiu.

Umiditatea – unități de măsură explicate

Umiditatea – unități de măsură explicate

Vezi care sunt unitățile de măsură ale umidității, ce înseamnă și care este diferența dintre acestea. Astfel vei putea lua decizii informate legate de umiditatea din mediul tău.

Introdu Comentariu

 

Pin It on Pinterest

Share This
WhatsApp chat
Bine te-am găsit!
Te rog selectează cu ce serviciu LIFEART te interesează să interacționezi:
M