Purificare aer, Umidificare

Ce nu trebuie să-ți lipsească din camera bebelușului tău.

Când ai nevoie de un umidificator de aer?

“Am fost cu bebelușul la doctor și mi-a recomandat să am umiditate de 55% măcar în camera unde doarme. Am facut ceva teste acasă și am constatat ca umiditatea mea este 35-37% în toată casa, fără încălzire sau aer conditionat pornite. Nici nu vreau să știu cât ar fi fost umiditatea iarna sau vara. Iar aceasta este urmare a faptului că bebe are simtome de nas uscat, tușește sec și răcește des. Atunci a fost momentul cand am început căutarea pentru a-mi asigura un aer corect umidificat. Mi-am dat seama că nu numai bebe are nevoie de asta, dar și noi, părinții. Și eu am probleme de respirație și nici soția nu e strălucită. Nici nu știu de ce am ignorat semnele acestea până acum.”

Aceasta este relatarea telefonică a unui tătic care a solicitat consultanță din partea noastră. Avea nevoie de îndrumare în a-și asigura un aer interior corect umidificat pentru întreaga familie.

Pentru nimeni nu e ușoară căutarea unui produs care să îndeplineasca nevoile personale. Inevitabil te gândești, oare cand eram mic era nevoie de așa ceva? Oare toți părinții de astazi trec prin aceleași griji în legătură cu umiditatea din interior?

Răspunsurile sunt următoarele:

  1. Când eram mici, existau aceleași nevoi, doar că nu existau soluții prea multe. Se uscau rufele în casă sau, cel mai probabil, se puneau castroane cu apă pe calorifer pentru a crește umiditatea din interior. E drept că iarna și vara sunt cele mai mari șanse să avem umiditatea scăzută. Iarna, funcționează sursele de încălzire și usuca aerul, iar vara funcționează aerul condiționat cu același efect asupra aerului interior.
  2. Majoritatea persoanelor află de această problemă când devin părinți. Doar câțiva, însă, au rabdarea să se informeze corect, astfel încât să aleagă soluția potrivită.

 

Ce trebuie să iei în calcul când alegi un umidificator de aer?

Acum poate te întrebi de unde să începi, sau cum poți face alegerea potrivită?

Solutia general valabilă nu există. Dar există câteva ponturi de care ar trebui să ții seama în alegerea dispozitivului menit să-ți asigure confortul dorit. Cum să faci diferența între dispozitivele de pe piață?

  1. Tehnologia de umidificare – Există pe piață dispozitive care utilizează diferite tehnologii: vaporizare, ultrasunete, evaporare și evaporare la rece. Deși cea mai scumpă, tehnologia de umidificare prin evaporare la rece este naturală și cea mai eficientă. Este singura tehnologie care captează tot aerul din încăpere (daca este dimensionat corect), îl spală și îl eliberează curat și umidificat. Cu ajutorul ei se umidifică corespunzator nu numai aerul interior, dar și pereții, mobilierul, parchetul și țesăturile. Și acestea au nevoie de umiditate optimă pentru a-și păstra proprietățile.
  2. Suprafața pe care o asigură dispozitivul vizat (dimensionarea corectă). Ideal ar fi ca aparatul ales să acopere cu minim 20% mai mult decât suprafața încăperii pentru care este destinat. Astfel ai siguranța că nu va functiona la viteză maximă, generând prea mult zgomot și va umidifica uniform încăperea în care este pus.
  3. Nivelul de zgomot emis. Aparatele care utilizează până la 50 dB se încadrează la emițătoare de zgomote silențioase. Din ce am testat, sunetul unui aparat care emite 40 dB pe timpul zilei este sesizabil, dar nu deranjant.
  4. Capacitatea rezervorului de apă. Trebuie să fie cât mai încăpător pentru a evita umplerea acestuia de mai multe ori pe zi. Orientativ, la o camera de 15mp încălzită iarna, avem nevoie de minim 3l de apă zilnic.
  5. Consumul de energie. Va trebui să ne orientăm după aparate care consumă puțin sau foarte puțin mai ales ca e recomandat să-l ținem permanent în funcțiune. Tehnologia de evaporare la rece este cea mai ecologică și eficientă din punct de vedere energetic.

 

Ce a decis clientul nostru?

În cazul de față, clientul are un apartament de 80 mp, cu 3 camere. Am analizat bine informațiile și am concluzionat că și-ar dori un singur aparat care sa acopere toată suprafața, având în vedere că ușile sunt deschise permanent și îl poate amplasa central. S-a convins de VENTA și își dorea să aibă experiența unui aparat nemțesc.

Soluție ideală: Venta AW902 – umidifică și curăță aerul pentru un spațiu de până la 120 mp, luând în calcul o înălțime de 2.5m.

Soluție la limită: Venta LW74 – umidifică și curăță aerul pentru un spațiu de până la 90 mp, luând în calcul aceeași înălțime de 2.5m.

Soluția aleasă: Venta LW74 wi-fi, cu amendamentul că dacă se va constata că nu face față, va achiziționa suplimentar un aparat special pentru camera bebelușului.

În momentul de față clientul este mulțumit, aparatul face față și se simte o îmbunătățire importantă în starea generală de sănătate a familiei. Vom vedea cum se va comporta umiditatea pe timpul iernii.

Lasă un răspuns