Dezumidificare, Dezumidificare Rezindențială

Dezumidificarea rapidă a unei parcări subterane din centrul capitalei

În doar cinci zile  de la montarea echipamentelor în parcarea subterană , s-a reușit scăderea umidității la pragul de 32% în aerul respirabil iar în perete de la 10CM la 5CM.

Mucegaiul a fost înlăturat prin curățare. Eliminând umiditatea din pereți nu i-am mai permis să se dezvolte.

Provocarea

Fiind o parcare în centrul capitalei s-a dorit o intervenție căt mai urgentă , care să rezolve problema în termen cât mai scurt, pentru ca imobilul să fie dat în folosință rapid.

Mucegaiul era prezent pe pereți până la o înălțime de peste 60 cm iar aerul era foarte greu respirabil. La măsuratori, umiditatea relativă era peste 78% RH ( recomandat intre 45% RH si 55%RH) iar cea din pereți de 10CM ( recomandat sub 1.5CM ).

Pentru a evita orice extindere a mucegaiului și a mirosului în toată clădirea de birouri, a trebuit să intervenim urgent.

Soluţia

După o analiză amănunțită și rapidă a locației, am stabilit strategia de lucru pentru dezumidificare.

Am instalat:

*  15 dezumidificatoare industriale de capacitate mare: de la 70 litri/zi  pana la 150 litri/zi/dezumidificator;

*13 ventilatoare de mare putere: de la 1190 m3/h până la 5000 m3/h volum de aer circulat.

Pentru a funcționa non-stop, dezumidificatoarele au fost conectate printr-un furtun de condens direct la o bașă. Astfel nu a mai fost nevoie de golirea repetată a rezervoarelor din dezumidificatoare.

Ventilatoarele au adus un plus valoare intervenției de uscare, grăbind procesul de dezumidificare cu peste 50% din timpul inițial.

Impactul

În doar cinci zile  de la montarea echipamentelor , umiditatea din parcare a scăzut la pragul de 32% în aerul respirabil iar în perete de la 10CM la 5CM.

Mucegaiul a fost înlăturat prin curățare, nepermițându-i să se mai dezvolte fiind eliminată umezeala, principalul factor în dezvoltarea lui.

Lasă un răspuns