Dezumidificare, Dezumidificare casnică, Implicare socială

Ne implicăm în dezumidificarea unei case MagicRoof de peste 50.000 de euro

Mama a trei îngeri (6 ani, 11 ani și 13 ani), a fost răpusă de cancer la doar 38 de ani. Tatăl lucrează în construcții pentru a asigura minimul pentru traiul zilnic. Andreea, la doar 13 ani, este stâlpul casei: spală, usucă, gătește. Împreună cu Asociația Magic și nu numai, a lucrat pentru a avea un impact semnificativ în viețile copiilor, a întregii familii.

Provocarea

Casa construită pentru familia din Piatra Neamț are trei dormitoare, un living, două băi, o cameră tehnică și o bucătărie. După ce a fost izolată casa și au fost puse geamurile, s-a turnat sapa și s-a aplicat gletul.

Urmează procesul de dezumidificare. Temperaturile de uscare nu au fost favorabile. Norii acopereau cerul și umiditatea creștea. Ne doream să aplicăm gresia, parchetul, ulterior și mobila cu pași grăbiți că să oferim cheia casei familiei în nevoie. Dacă instalăm acum, umiditatea va afecta în timp sănătatea familiei dar și calitatea casei.

Soluţia

Ca să evităm pe viitor problema mucegaiului sau a igrasiei am scos din plan instalarea parchetului și a mobilierului înainte de a dezumidifica. Am făcut o constatare a stadiului de uscare și am venit cu soluția optimă. Aerul a fost tratat printr-o uscare forțată și controlată.

Am instalat în dormitoare și în living câte un dezumidificator pentru uscarea șapei și a pereților. Iar că să grăbim cu cel puțin 50% procesul de uscare, am adăugat fiecărui dezumidificator câte un ventilator pentru extragerea umidității din șapă.

Impactul

Chiar dacă am avut intervenție voluntară, ne-am dorit ca impactul oferit Lifeart să fie unul care să aducă o schimbare în aerul respirat de familia în nevoie. Zis și făcut. Copiii s-au bucurat mult mai repede de noua lor casă, datorită procesului complet uscare oferit de Lifeart.

Am rezolvat problema umidității prin dezumidificare rapidă a șapei de 8 cm. Ventilarea spațiului umed, ne-a ajutat să uscăm complet în 7 zile în loc de 2 luni cel puțin. Cu ajutorul aparatelor noastre am scos peste 50 L de apa pe zi. Capacitatea maximă a acestora este de minim 44 L/zi cu un volum de circulare a aerului de peste 450 m3/h.

Please accept statistici, marketing cookies to watch this video.

Un mic gest

Un mic gest face schimbări uriașe. Lacrimile au fost șterse de pe fața copiilor. Inima tatălui a fost ușurată văzând bucuria copiilor. Dacă ești un om cu suflet mare și dorești să te alături campaniei MagicRoofs, implica-te făcând o donație lunară. Cum? Trimite textul “MAGIC” prin sms la 8864 ( 4 euro/lună) sau 8844 (2 euro/lună) valabil în rețelele Vodafone, Orange, Digi și Telekom.

De asemenea, dacă dorești să ajuți cu materiale de construcții în beneficiul acestei cauze, ești bine venit, contactând reprezentanții MagicRoofs la facemmagie@magicamo.ro

Lasă un răspuns