WhatsApp chat

Provocare dublă – încălzire și dezumidificare la Hilton Sibiu

de oct. 28, 2019Aer conditionat mobil/incalzire evenimente0 comentarii

Evenimentele la cort au devenit in ultimii ani opțiunea numărul 1 pentru evenimente. Nunțile, botezurile, petrecerile de firmă – sau alte tipuri de evenimente corporate – și în special festivalurile, au ca piesă de rezistență cortul. E simplu de montat, iar interiorul poate arăta ca la palat.

despre autor

Alin Vasilescu

Salut, sunt Alin și sunt pasionat de marketing online! Sunt un consumator activ de soluții de tratare a aerului - în special purificare și umidificare. De aceea, îmi face o deosebită plăcere să împărtășesc cu tine din cunoștințele pe care le-am acumulat în timp în urma experiențelor avute! Mă poti contacta pe email la marketing@lifeart.ro.

Provocarea

De această dată provocarea a fost mai complexă. Spunem asta deoarece pe lângă clasica nevoie de încălzire, evenimentul a avut nevoie și de dezumidificare. Să le luăm pe rând însă.

A fost nevoie de încălzirea a unui cort de 1000 m² pentru un eveniment cu 750 persoane în incinta Hilton Sibiu, la Royal Ballroom. În contextul în care noaptea temperaturile coboară sub 5 grade (exact, friiig), era nevoie de soluții de încălzire solide care să ofere confort termic invitaților și să ajute la reușita evenimentului.
Spuneam mai devreme și despre dezumidificare. Păi de unde până unde? Ei bine, din cauza diferenței de temperatură (faptul că ziua soarele încinge foarte tare prelata cortului iar seara temperatura scade – apare bariera de temperatură) se produce condens pe partea din interior a prelatei cortului. Bruma de pe prelată se transformă în picături care „plouă” peste invitați, mese, sonorizare, lumini etc. Vă puteți imagina cât de serioasă este situația. Era nevoie de control a umidității.

Pe scurt, provocarea a constat în controlul temperaturii și umidității. Provocare acceptată!

 

Soluţia

Pentru a asigura un mediu perfect trebuia să avem o abordare care să cuprindă două dimensiuni, atât temperatura cât și umiditatea.

Pentru temperatură, experții noștri au propus două sisteme de încălzire de 320 kW  care ar fi avut capacitatea să acopere cu succes tot spațiul. Acestor sisteme de încălzire pe motorină le-am alăturat trei distribuitoare frumoase foc care au câte trei direcții de evacuare. Acest aspect ajută la o distribuție uniformă a căldurii.

Pentru umiditate soluția a fost simplă (cel puțin pentru noi): două dezumidificatoare Aerial din flota noastră de închiriere. Acestea aveau să asigure nu doar un mediu în care nu „plouă” ci mai mult de atăt – umiditatea perfectă de 55% pentru o senzație de bine a invitaților.

Climatizare și dezumidificare eveniment Sibiu

320 kw – 25.400 m³/h

CAPACITATE DE încălzire ÎNCHIRIATĂ și volum de aer circulat

Suprafață climatizată (m²)

KW Consum (Kw/h)

Număr de participanţi

Capacitate încălzire (kw)

Umiditate eliminată (l)

Număr distribuitoare

Impactul

Evenimentul a fost unul de succes mulțumită sistemelor de încălzire care au menținut tempertura la valori de maxim confort pe toată perioada de desfășurare. Dezumidificatoarele au scos peste 40 de litri de apă din aer, iar umiditatea a fost controlată eficient. Echipa tehnică (nu în ultimul rând) a făcut o treabă excelentă. Au montat toată aparatura pentru a avea eficiență maximă și au asigurat funcționarea la cel mai înalt nivel al aparaturilor pe toată durata evenimentului. 

Diferența făcută de lifeart

Parte din valorile noastre sunt impactul pozitiv, unitatea și excelența. Experții noștri au oferit soluția perfectă, echipa de ingineri tehnici au executat lucrarea cu maxim profesionalism iar organizatorii și invitații nu s-au bucurat doar de un serviciu. S-au bucurat de o experiență, pentru că aici, la Lifeart, noi oferim nu doar servicii excelente, ci adevărate experiențe pozitive cu ajutorul controlului temperaturii și umidității.

La final vă lăsăm cu un filmuleț plin de bunătățuri filmat de colegul nostru Sorin. Abia s-a abținut să nu-l prădeze 🙂

Articole sugerate

Am climatizat Untold 2019!

Am climatizat Untold 2019!

Untold este de departe cel mai mare festival de muzică din România – peste 350.000 de participanți – și printre cele mai mari din Europa, care se desfașoară an de an la Cluj. Pentru a fi partener sau colaborator la un eveniment de o asemenea anvergură, trebuie să ai...

Climatizare Neversea 2019

Climatizare Neversea 2019

Cum experienţa noastră creşte de la an la an, iar renumele nostru în domeniu este tot mai puternic, pastrăm tradiția și suntem alegerea numărul 1 pentru partenerii noștri care organizează Festivalul Neversea. Cu peste două sute de mii de spectatori atât români cât și...

Cum se dimensioneaza un aer conditionat mobil pentru cort?

Cum se dimensioneaza un aer conditionat mobil pentru cort?

Este bine cunoscut că o mulțime de oameni aleg să organizeze petreceri de nuntă sau de botez în incinte de tip cort. Astăzi răspundem la o nouă întrebare pe care internauții o adresează pe motoarele de căutare: cum se dimensionează un aer condiționat mobil pentru...

experții noștri

David Ursache - București

Consultant Lifeart Rentals & Shop

Salut, sunt David! Sunt genul de persoană care transformă problemele în oportunități și adoră să găsească soluții. Am o experiență bogată în domeniul tehnic și în tratarea aerului. Contactează-mă, voi fi încântat să te susțin și să te îndrum în eforturile tale de a obține soluția perfectă pentru nevoia ta! 

Lilia Lazăr - București

Consultant Lifeart Events & Shop

Bună! Eu sunt Lilia și sunt pasionată de tratarea aerului, domeniu în care am o experiență de peste cinci ani. De asemenea îmi plac oamenii și îmi va face o deosebită plăcere să te îndrum în căutarea produsului sau serviciului cel mai potrivit ție. Mă poți contacta pentru orice întrebare!

Daniel Ciuraș - Timișoara

Consultant Lifeart Rentals & Shop

Servus! Eu sunt Daniel și ma ocup cu soluții de tratare a aerului în zona de vest a țării. Îmi va face plăcere să îți ofer consultanță profesională și nu mă voi limita la atât. Voi ajuta la implementarea soluției, iar la final, vom ne vom asigura că a funcționat. Contactează-mă, sunt gata să te ajut!

Showroom: Bulevardul Timișoara nr. 103-111, în incinta Bucuresti Construct, București 061327, sector 6.
Program de lucru: L-V: 08:30-17:00, S-D: închis.

Introdu Comentariu

 

Pin It on Pinterest

Share This