Aer conditionat mobil/incalzire evenimente

Provocare dublă – încălzire și dezumidificare la Hilton Sibiu

Evenimentele la cort au devenit in ultimii ani opțiunea numărul 1 pentru evenimente. Nunțile, botezurile, petrecerile de firmă – sau alte tipuri de evenimente corporate – și în special festivalurile, au ca piesă de rezistență cortul. E simplu de montat, iar interiorul poate arăta ca la palat.

Provocarea

De această dată provocarea a fost mai complexă. Spunem asta deoarece pe lângă clasica nevoie de încălzire, evenimentul a avut nevoie și de dezumidificare. Să le luăm pe rând însă.

A fost nevoie de încălzirea a unui cort de 1000 m² pentru un eveniment cu 750 persoane în incinta Hilton Sibiu, la Royal Ballroom. În contextul în care noaptea temperaturile coboară sub 5 grade (exact, friiig), era nevoie de soluții de încălzire solide care să ofere confort termic invitaților și să ajute la reușita evenimentului.
Spuneam mai devreme și despre dezumidificare. Păi de unde până unde? Ei bine, din cauza diferenței de temperatură (faptul că ziua soarele încinge foarte tare prelata cortului iar seara temperatura scade – apare bariera de temperatură) se produce condens pe partea din interior a prelatei cortului. Bruma de pe prelată se transformă în picături care “plouă” peste invitați, mese, sonorizare, lumini etc. Vă puteți imagina cât de serioasă este situația. Era nevoie de control a umidității.

Pe scurt, provocarea a constat în controlul temperaturii și umidității. Provocare acceptată!

Soluţia

Pentru a asigura un mediu perfect trebuia să avem o abordare care să cuprindă două dimensiuni, atât temperatura cât și umiditatea.

Pentru temperatură, experții noștri au propus două sisteme de încălzire de 320 kW  care ar fi avut capacitatea să acopere cu succes tot spațiul. Acestor sisteme de încălzire pe motorină le-am alăturat trei distribuitoare frumoase foc care au câte trei direcții de evacuare. Acest aspect ajută la o distribuție uniformă a căldurii.

Pentru umiditate soluția a fost simplă (cel puțin pentru noi): două dezumidificatoare Aerial din flota noastră de închiriere. Acestea aveau să asigure nu doar un mediu în care nu “plouă” ci mai mult de atăt – umiditatea perfectă de 55% pentru o senzație de bine a invitaților.

Impactul

Evenimentul a fost unul de succes mulțumită sistemelor de încălzire care au menținut tempertura la valori de maxim confort pe toată perioada de desfășurare. Dezumidificatoarele au scos peste 40 de litri de apă din aer, iar umiditatea a fost controlată eficient. Echipa tehnică (nu în ultimul rând) a făcut o treabă excelentă. Au montat toată aparatura pentru a avea eficiență maximă și au asigurat funcționarea la cel mai înalt nivel al aparaturilor pe toată durata evenimentului.

Diferența făcută de lifeart

Parte din valorile noastre sunt impactul pozitiv, unitatea și excelența. Experții noștri au oferit soluția perfectă, echipa de ingineri tehnici au executat lucrarea cu maxim profesionalism iar organizatorii și invitații nu s-au bucurat doar de un serviciu. S-au bucurat de o experiență, pentru că aici, la Lifeart, noi oferim nu doar servicii excelente, ci adevărate experiențe pozitive cu ajutorul controlului temperaturii și umidității.

La final vă lăsăm cu un filmuleț plin de bunătățuri filmat de colegul nostru Sorin. Abia s-a abținut să nu-l prădeze 🙂

Lasă un răspuns