Implicare socială

Implicare socială: sprijinirea programului Teen Challenge

Pentru că ne dorim să oferim ceva înapoi societății și să fim parte la schimbări sănătoase în societatea în care trăim, recent am intrat în contact cu un ONG. Această organizație are un impact deosebit în societatea în care trăim și ne identificăm cu valorile, misiunea și viziunea lor. Tocmai de aceea am hotărât că vrem să ne implicăm nu doar oferind lucruri materiale ci şi ajutând atât oamenii implicați cât și beneficiarii programului. Este vorba de Teen Challenge.

Ce este Teen Challenge?

Teen Challenge este un program dovedit eficient de reabilitare în care tinerii sunt ajutați şi responsabilizați începând cu cele mai simple obiceiuri (obiceiuri alimentare, ritmul zi/noapte, igienă personală), până la cele mai complexe probleme (educaţie, stabilitate emoţională, reintegrare socială, viaţă spirituală, dezvoltarea aptitudinilor şi abilităţilor).

În Centru se urmăreşte crearea unei atmosfere de familie de care tinerii au atât de mare nevoie, iar ea este echilibrată cu abordarea profesionistă pentru a favoriza creşterea stimei de sine şi a sentimentului de autosuficienţă. Acest program face un pas uriaş în direcţia întreruperii ciclului dependenţei, crimelor, violenţei şi vieţii de stradă. Organizația are la bază o mișcare de amploare la nivel internațional (Global Teen Challege) cu povești de vieți salvate și restaurate din toate punctele de vedere.

Cum ne implicăm?

Ajutăm cu ceea ce știm să facem cel mai bine: tratarea aerului! Așadar, pentru început am încercat să răspundem unei nevoi tangibile oferind cadou un aparat de aer condiționat de 24.000 BTU pe care echipa noastră de tehnicieni l-a livrat și a montat. În continuare, pe langă partea materială, vom căuta să vedem în ce fel putem fi de folos în susținerea echipei și a beneficiarilor programului prin implicare mai directă (mentorare, pregătire). Vă ținem la curent cu noi articole pe această temă.

Dacă dorești să afli mai multe despre programul Teen Challenge, să-l recomanzi sau să te implici, te sfătuim să intri pe site-ul oficial Teen Challenge sau pe pagina de Facebook Teen Challenge Romania.

Update

Între timp lucrurile au evoluat, relațiile cu responsabilii și beneficiarii Teen Challenge s-au strâns, iar implicarea a crescut.

Am reușit să oferim 20% din impozitul pe venit dar credem că lucrurile nu stau doar în aspectul financiar. Unul din membrii echipei noastre a inițiat parcurgerea unui modul de creștere și dezvoltare a beneficiarilor programului. Este vorba despre programul “Ascensiunea” produs de FamilyLife. Programul își propune să învețe cele 5 trepte din viața unui bărbat, cum înaintezi cu fiecare treaptă și să ajute beneficiarul la compunerea unui plan pentru a progresa într-un domeniu esențial din viața sa. Acest lucru se desfășoară într-un cadru de grup, unde beneficiarii se pot susține unii pe alții pentru a progresa.

Lasă un răspuns