0
Selectează o Pagină

Cum se dimensioneaza un dezumidificator de piscina

de iun. 9, 2019Dezumidificare0 comentarii

Dezumidificatoarele de piscină sunt echipamente obligatorii pentru zonele de SPA, bazine de înot precum și pentru locațiile ce au un jacuzzi instalat. Află în continuare cum să dimensionezi un astfel de dezumidifcator profesional pentru a oferi o experiență plăcută oaspeților tăi.

.

despre autor

Silviu Enache

Salut, sunt Silviu! Sunt pragmatic, îmi plac provocările și îmi place să găsesc soluții. Am o experiență diversă în tratarea aerului. Voi fi încântat să te susțin și să te îndrum în eforturile tale de a obține cea mai bună soluție pentru nevoia ta! Mă poti contacta pe email la silviu@lifeart.ro sau telefonic la 0747.165.406.

De ce dezumidificator la piscină?

Sunt mai multe motive serioase pentru care este necesar să menții un nivel de umiditate constant aproape de 55-65% în zona piscinei sau a jacuzzi-ului. Iată pe cele mai importante:

01

Confortul respirator al utilizatorului.

Cu cât valoarea umidității din aerul unei încăperi care găzduiește o piscină e mai mare, confortul respirator scade. O valoare aproape de 60% e ideală, având în vedere temperatura crescută din aceste încăperi.

02

Conservarea construcției

Conservarea construcției unde este amplasată piscina sau zona de SPA, care poate avea de suferit din cauza unei umidității crescute, pe o perioadă îndelungată. Această umiditate poate produce efecte nedorite asupra materialelor de construcții. Acestea se pot degrada, creând costuri suplimentare de reparații și scăzând valoarea clădirii.

03

Prevenirea igrasiei și a mucegaiului

Prevenirea igrasiei și a mucegaiului care pot afecta persoanele ce utilizează zona, provocând astm, alergii și alte efecte neplăcute.

Care sunt particularitile unui dezumidificator de piscină?

Un dezumidificator de aer conceput exclusiv pentru zona de piscină are câteva caracteristici care îl deosebesc de celelalte produse de menținut umiditatea:

01

Construcţia carcasei

Carcasa cu o rezistenţă la coroziune mai crescută – creată pentru a rezista în timp la acțiunea vaporilor care au conținut mare de clor, așa cum se întâmplă cu apa din aceste facilități. Aceste dezumidificatoare sunt construite să reziste la acțiunea vaporilor de apă cu clor o perioadă mai mare. 

02

Electronica încapsulată ermetic

Această particularitate protejează elementele sensibile ale dezumidificatorului de piscină. Rezultatul: o durată de viață extinsă a dezumidificatorului de aer, ferită de umiditatea excesivă!  Un alt detaliu important: ventilatorul silențios -pentru a păstra un mediu sonor calm și neinvaziv.

03

Designul exterior

Dezumidificatoarele de piscină sunt proiectate pentru a fi uşor de integrat în orice decor de spa. De asemenea, există posibilitate de montaj prin încastrare în perete sau în zona tehnică special amenajată, dacă nu se doreşte amplasarea lor la vedere în spaţiul destinat relaxării

Ce trebuie să am în vedere când caut un dezumidificator de piscină?

Pentru astfel de echipamente de menținere a umidității în zone de piscină e obligatoriu să se țină cont de următoarele aspecte:

Suprafeţe

Suprafața și înălțimea zonei spa dar şi suprafața luciului de apă, respectiv a piscinei sau a jaccuzzi-ului.

Temperaturi

Temperatura dorită în zona spa.
Temperatura apei din piscină sau jacuzzi.

Rata de evaporare

Rata de evaporare a apei din piscină sau jacuzzi – care diferă în funcție de temperatura aerului și a apei.

Numărul de utilizatori

Numărul de utilizatori ce pot încăpea la capacitatea maximă a zonei spa

Concluzii

Configurarea unui dezumidificator de piscină este realizată prin calcule complexe pentru care nu există formule de calcul simplificate. Recomandarea finală pentru dimensionarea dezumidificatorului de piscină trebuie să ţină cont de toate particularităţile spaţiului, începând cu aspecte tehnice şi terminând cu cele estetice. De aceea, noi te putem îndruma să alegi cea mai bună soluție pentru spațiul tău. Poți lua legătura cu noi și un expert Lifeart te va ajuta să iei cea mai bună decizie în privința dezumidificatorului de piscină potrivit. Pentru că aici la Lifeart, tratăm aerul nemțește!

CONSULTANŢĂ 

EXPERŢII LIFEART

David Ursache

Consultant Lifeart Rentals

Salut, sunt David! Sunt genul de persoană care transformă problemele în oportunități și adoră să găsească soluții. Am o experiență bogată în domeniul tehnic și în tratarea aerului. Contactează-mă, voi fi încântat să te susțin și să te îndrum în eforturile tale de a obține soluția perfectă pentru nevoia ta! 

Andreea Tudor

Consultant Lifeart Vânzări 

Bună, Sunt Andreea. Sunt o persoană promptă, care transformă fiecare provocare într-o oportunitate. Dacă ai ajuns în dreptul meu înseamnă că ai constatat problema calității aerului interior. Atunci, nu mai este decât un pas pentru a găsi cea mai bună soluție de umidificare-purificare a spațiului. Aș fi încântată să contribui la obținerea unui aer sănătos și proaspăt pentru tine și familia ta!

Florin Cordiș

Consultant Lifeart Events

Salut, sunt Florin! Am o experienţă de peste 15 ani în domeniul tratării aerului și voi fi încântat să-ți ofer consiliere profesională pentru climatizarea evenimentului tău. Voi ajuta la implementarea soluției, iar la final, vom ne vom asigura că a funcționat. Contactează-mă, sunt gata să te ajut!

Showroom: Calea București, nr. 2A, Sat Bâcu, Com. Joița, Jud. Giurgiu 087151.
Program de lucru: L-V: 08:00-17:00, S-D: închis.

Articole sugerate

Dezumidificare – Fabrica de profile NMC

Dezumidificare – Fabrica de profile NMC

Reducerea de 3 ori a timpului de uscare a rășinii dintr-o fabrică din România astfel încât profilul să se usuce în profunzime fară să apară fisuri în profunzime sau la suprafață.

Client responsabil – Uscare ca la carte

Client responsabil – Uscare ca la carte

Am avut plăcerea de a colabora cu Cătălin, care și-a construit o casă P+1, aflată în complexul rezidențial Green City din orașul 1 Decembrie, Giurgiu.

Introdu Comentariu

 

Pin It on Pinterest

Share This
WhatsApp chat
Bine te-am găsit!
Te rog selectează cu ce serviciu LIFEART te interesează să interacționezi:
M