WhatsApp chat

Cum se dimensioneaza un dezumidificator de piscina

de iun. 9, 2019Dezumidificare0 comentarii

Dezumidificatoarele de piscină sunt echipamente obligatorii pentru zonele de SPA, bazine de înot precum și pentru locațiile ce au un jacuzzi instalat. Află în continuare cum să dimensionezi un astfel de dezumidifcator profesional pentru a oferi o experiență plăcută oaspeților tăi.

.

despre autor

Silviu Enache

Salut, sunt Silviu! Sunt pragmatic, îmi plac provocările și îmi place să găsesc soluții. Am o experiență diversă în tratarea aerului. Voi fi încântat să te susțin și să te îndrum în eforturile tale de a obține cea mai bună soluție pentru nevoia ta! Mă poti contacta pe email la silviu@lifeart.ro sau telefonic la 0747.165.406.

De ce dezumidificator la piscină?

Sunt mai multe motive serioase pentru care este necesar să menții un nivel de umiditate constant aproape de 55-65% în zona piscinei sau a jacuzzi-ului. Iată pe cele mai importante:

01

Confortul respirator al utilizatorului.

Cu cât valoarea umidității din aerul unei încăperi care găzduiește o piscină e mai mare, confortul respirator scade. O valoare aproape de 60% e ideală, având în vedere temperatura crescută din aceste încăperi.

02

Conservarea construcției

Conservarea construcției unde este amplasată piscina sau zona de SPA, care poate avea de suferit din cauza unei umidității crescute, pe o perioadă îndelungată. Această umiditate poate produce efecte nedorite asupra materialelor de construcții. Acestea se pot degrada, creând costuri suplimentare de reparații și scăzând valoarea clădirii.

03

Prevenirea igrasiei și a mucegaiului

Prevenirea igrasiei și a mucegaiului care pot afecta persoanele ce utilizează zona, provocând astm, alergii și alte efecte neplăcute.

Care sunt particularitile unui dezumidificator de piscină?

Un dezumidificator de aer conceput exclusiv pentru zona de piscină are câteva caracteristici care îl deosebesc de celelalte produse de menținut umiditatea:

01

Construcţia carcasei

Carcasa cu o rezistenţă la coroziune mai crescută – creată pentru a rezista în timp la acțiunea vaporilor care au conținut mare de clor, așa cum se întâmplă cu apa din aceste facilități. Aceste dezumidificatoare sunt construite să reziste la acțiunea vaporilor de apă cu clor o perioadă mai mare. 

02

Electronica încapsulată ermetic

Această particularitate protejează elementele sensibile ale dezumidificatorului de piscină. Rezultatul: o durată de viață extinsă a dezumidificatorului de aer, ferită de umiditatea excesivă!  Un alt detaliu important: ventilatorul silențios -pentru a păstra un mediu sonor calm și neinvaziv.

03

Designul exterior

Dezumidificatoarele de piscină sunt proiectate pentru a fi uşor de integrat în orice decor de spa. De asemenea, există posibilitate de montaj prin încastrare în perete sau în zona tehnică special amenajată, dacă nu se doreşte amplasarea lor la vedere în spaţiul destinat relaxării

Ce trebuie să am în vedere când caut un dezumidificator de piscină?

Pentru astfel de echipamente de menținere a umidității în zone de piscină e obligatoriu să se țină cont de următoarele aspecte:

Suprafeţe

Suprafața și înălțimea zonei spa dar şi suprafața luciului de apă, respectiv a piscinei sau a jaccuzzi-ului.

Temperaturi

Temperatura dorită în zona spa.
Temperatura apei din piscină sau jacuzzi.

Rata de evaporare

Rata de evaporare a apei din piscină sau jacuzzi – care diferă în funcție de temperatura aerului și a apei.

Numărul de utilizatori

Numărul de utilizatori ce pot încăpea la capacitatea maximă a zonei spa

Concluzii

Configurarea unui dezumidificator de piscină este realizată prin calcule complexe pentru care nu există formule de calcul simplificate. Recomandarea finală pentru dimensionarea dezumidificatorului de piscină trebuie să ţină cont de toate particularităţile spaţiului, începând cu aspecte tehnice şi terminând cu cele estetice. De aceea, noi te putem îndruma să alegi cea mai bună soluție pentru spațiul tău. Poți lua legătura cu noi și un expert Lifeart te va ajuta să iei cea mai bună decizie în privința dezumidificatorului de piscină potrivit. Pentru că aici la Lifeart, tratăm aerul nemțește!

experții noștri

David Ursache
București

Consultant Lifeart Rentals & Shop

Salut, sunt David! Sunt genul de persoană care transformă problemele în oportunități și adoră să găsească soluții. Am o experiență bogată în domeniul tehnic și în tratarea aerului. Contactează-mă, voi fi încântat să te susțin și să te îndrum în eforturile tale de a obține soluția perfectă pentru nevoia ta! 

Florin Cordiș
București

Consultant Lifeart Events, Rentals & Shop

Bună! Eu sunt Florin și sunt pasionat de tratarea aerului, domeniu în care am o experiență de peste 12 ani. De asemenea îmi plac oamenii și îmi va face o deosebită plăcere să te îndrum în căutarea produsului sau serviciului cel mai potrivit ție. Mă poți contacta pentru orice întrebare!

Daniel Ciuraș
Timișoara

Consultant Lifeart Rentals & Shop

Servus! Eu sunt Daniel și ma ocup cu crearea și oferirea de soluții de tratare a aerului în zona de vest a țării. Îmi va face plăcere să îți ofer consultanță profesională și nu mă voi limita la atât. Vom implementa soluția, iar la final, ne vom asigura că a funcționat. Contactează-mă, sunt gata să te ajut!

Showroom: Șoseaua Ciorogîrlei 190A, Sat Bîcu, Com. Joița, Jud. Giurgiu 087151.
Program de lucru: L-V: 08:30-17:00, S-D: închis.

Articole sugerate

De la construcţie la finisaje de 3 ori mai repede!

De la construcţie la finisaje de 3 ori mai repede!

O umiditate în aer de 90% (ceea ce inseamnă că este excesivă) și o temperatură de 18°C nu sunt tocmai condițiile optime pentru a avansa cu finisajele. Sunt mai degrabă condiții în care se crează mai mult condens la geamuri, pe pereții exteriori sau pe tavan. Am fost...

Cum să scapi de umiditate

Cum să scapi de umiditate

Citind acest articol vei afla cum să scapi de umiditate. Al doilea articol ce răspunde concret la o întrebare puctuală e aici. În articolul anterior am pornit această serie și am aflat cu ce se măsoară umiditatea, așa că mergem mai departe. După ce ai stabilit ce...

Introdu Comentariu

 

Pin It on Pinterest

Share This