WhatsApp chat

Cum se dimensioneaza un aer conditionat mobil pentru cort?

de mai 11, 2019Aer conditionat mobil/incalzire evenimente0 comentarii

Este bine cunoscut că o mulțime de oameni aleg să organizeze petreceri de nuntă sau de botez în incinte de tip cort. Astăzi răspundem la o nouă întrebare pe care internauții o adresează pe motoarele de căutare: cum se dimensionează un aer condiționat mobil pentru cort? Află din  acest articol cum să calculezi corect care este necesarul de răcire pentru cortul tău! Pentru ca evenimentul tău să fie memorabil.

despre autor

Silviu Enache

Salut, sunt Silviu! Sunt pragmatic, îmi plac provocările și îmi place să găsesc soluții. Am o experiență diversă în tratarea aerului. Voi fi încântat să te susțin și să te îndrum în eforturile tale de a obține cea mai bună soluție pentru nevoia ta! Mă poti contacta pe email la silviu@lifeart.ro sau telefonic la 0747.165.406.

Eveniment la cort? Sigur că da!

Organizarea de evenimente la cort a devenit o alegere tot mai des întâlnită în zilele noastre, datorită multiplelor avantaje care decurg din această alegere. Aici discutăm despre costuri mai scăzute decăt închirierea de săli de evenimente în localuri clasice, dar şi despre o flexibilitate inegalabilă în alegerea locaţiei. Poate vă doriţi ca evenimentul vostru să aibă loc într-o locaţie care poartă o anumită semnificaţie sau pur şi simplu vă place un anumit peisaj în care doriţi să petreceţi acel moment special din viaţa dumneavoastră.

Dincolo de necesitățile de bază ale cortului, cum ar fi toalete, mobilier, decorațiuni, lumini, scenă etc. o bună parte din organizatorii de evenimente aleg să furnizeze și climatizare. Aceste servicii de climatizare la evenimente pot fi permanente, în cazul în care cortul devine permanent sau temporar, caz în care și cortul se va dezasambla după finalizarea evenimentului pentru care a fost contractat.

De ce e importantă climatizarea la evenimente?

Succesul unui eveniment este bazat pe multe detalii de planificare cunoscute în detaliu de organizatorilor profesionişti de evenimente. Participanţii la evenimentul dumneavoastră trebuie să păstreze amintiri emoţionante deosebite legate de acesta. De multe ori, sunt acele detalii invizibile, insesizabile care contribuie la succesul unui eveniment. Iar, unul dintre acestea este calitatea aerului, prin cei doi mari parametri: temperatura şi umiditatea. Aici te poţi baza pe noi, experţii Lifeart!

Factorii de calcul

pentru dimensionarea necesarului de aer condiţionat mobil

O supradimensionare a necesarului de aer condiţionat mobil poate duce la costuri crescute nejustificat, în timp ce o subdimensionare a capacităţii de climatizare poate produce un impact negativ asupra modului de desfăşurare a evenimentului dumneavoastră. Pentru a calcula capacitatea de climatizare necesară pentru desfăşurarea în condiţii optime a evenimentului dumneavoastră, un expert trebuie să ia în calcul următoarii factori:

Factorul de răcire

Pentru fiecare metru cub de aer se alocă 50W putere de răcire. Raportul W-BTU care este de 1W-3,412 BTU.

Suprafaţa cortului

Calculată ușor prin înmulțirea lungimii cu lățimea sau prin diferite formule, în funcție de forma amprentei cortului la sol.

Înălţimea cortului

Factor determinant care se calculează prin media aritmetică a înălțimii la vârf cu cea a înălțimii la streașină.

Expunerea la soare

În corturile cu expunere totală la soare, un expert trebuie să adauge de regulă 10% putere de răcire.

Numărul de participanţi

Numărul de persoane ce vor lua parte la evenimentul din cort – 300 BTU pentru fiecare persoană.

surse de căldură

Trebuie luate în calcul toate aparatele electrice care produc căldură în interiorul cortului: frigidere, instalatii luminoase, etc.

Exemplu de calcul

pentru dimensionarea necesarului de aer condiţionat mobil

Pentru exemplificare, vom ilustra următorul caz în care un client ne-a solicitat o ofertă de servicii de climatizare mobilă pentru un cort cu următorii paraemtri:

Expunerea la soare

Cort cu expunere totală la soare.

Înălţimea cortului

Înălţime medie 3,5 m.

Suprafaţa cortului

200 mp

surse de căldură

2 frigidere de 2 KW

Numărul de participanţi

80

CALCULE ŞI REZULTATE

 

Necesar de răcire net = Suprafața x Înălțimea x Factorul de răcire x Conversia
Necesar de răcire= 200 x 3,5 x 50 x 3,412
Necesar de răcire net = 119.420 BTU

La care se adaugă următorii coeficienţi:
10% pentru expunerea la soare!
4.000 W –(4kw) pentru frigidere x3,412 = 13.648 BTU
80 persoane x300 BTU fiecare = 24.000 BTU
TOTAL NECESAR BRUT DE RĂCIRE = 169.010 BTU

Așadar iată cum s-a calculat foarte complet necesarul pentru dimensionarea unui aer condiționat mobil la un cort de evenimente. Această dimensionare a făcut ca expertul nostru să poată recomanda o soluție de climatizare eficientă și completă pentru nevoile clientului. Dacă nu ai nevoie de răcire, poți oricând să iei în calcul ventilare pentru corturi sau răcitoare de aer, care pot fi montate eficient în corturi deschise sau la evenimente în corturi semi-deschise.

Sper că această demonstrație ți-a dezvăluit cum să calculezi eficient necesarul de răcire pentru cortul tău și că vei lua în considerare toate aspectele. Pe pagina noastră dedicată există deja un astfel de calculator. Poți să-l folosești gratuit AICI. Dacă ai nelămuriri poți oricând să contactezi un expert Lifeart care te va ajuta să dimensionezi corect aerul condiționat mobil pentru cortul tău. Pentru că aici la Lifeart, tratăm aerul nemțește!

Calculează necesarul de aer condiţionat mobil

Formulele de calcul ţi se par prea complicate? Foloseşte calculatorul nostru online pentru a determina necesarul de aer condiţionat mobil pentru evnimentu tău la cort!

experții noștri

David Ursache
București

Consultant Lifeart Rentals & Shop

Salut, sunt David! Sunt genul de persoană care transformă problemele în oportunități și adoră să găsească soluții. Am o experiență bogată în domeniul tehnic și în tratarea aerului. Contactează-mă, voi fi încântat să te susțin și să te îndrum în eforturile tale de a obține soluția perfectă pentru nevoia ta! 

Lilia Lazăr
București

Consultant Lifeart Events & Shop

Bună! Eu sunt Lilia și sunt pasionată de tratarea aerului, domeniu în care am o experiență de peste cinci ani. De asemenea îmi plac oamenii și îmi va face o deosebită plăcere să te îndrum în căutarea produsului sau serviciului cel mai potrivit ție. Mă poți contacta pentru orice întrebare!

Mircea Enescu
București

Consultant Lifeart Rentals, Shop & Events

Bun găsit, sunt Mircea! Voi fi bucuros să te consiliez cu zâmbetul pe buze în găsirea celei mai potrivite soluții pentru răcirea, încălzirea, ventilarea, umidificarea sau dezumidificarea aerului. Și asta indiferent de spațiul tău ce necesită tratarea aerului. Hai să intrăm în legatură, problema ta e ca și rezolvată!

Daniel Ciuraș
Timișoara

Consultant Lifeart Rentals & Shop

Servus! Eu sunt Daniel și ma ocup cu crearea și oferirea de soluții de tratare a aerului în zona de vest a țării. Îmi va face plăcere să îți ofer consultanță profesională și nu mă voi limita la atât. Voi ajuta la implementarea soluției, iar la final, vom ne vom asigura că a funcționat. Contactează-mă, sunt gata să te ajut!

Showroom: Bulevardul Timișoara nr. 103-111, în incinta Bucuresti Construct, București 061327, sector 6.
Program de lucru: L-V: 08:30-17:00, S-D: închis.

Articole utile

Provocare dublă – încălzire și dezumidificare la Hilton Sibiu

Provocare dublă – încălzire și dezumidificare la Hilton Sibiu

Evenimentele la cort au devenit in ultimii ani opțiunea numărul 1 pentru evenimente. Nunțile, botezurile, petrecerile de firmă - sau alte tipuri de evenimente corporate - și în special festivalurile, au ca piesă de rezistență cortul. E simplu de montat, iar interiorul...

Am climatizat Untold 2019!

Am climatizat Untold 2019!

Untold este de departe cel mai mare festival de muzică din România – peste 350.000 de participanți – și printre cele mai mari din Europa, care se desfașoară an de an la Cluj. Pentru a fi partener sau colaborator la un eveniment de o asemenea anvergură, trebuie să ai...

Climatizare Neversea 2019

Climatizare Neversea 2019

Cum experienţa noastră creşte de la an la an, iar renumele nostru în domeniu este tot mai puternic, pastrăm tradiția și suntem alegerea numărul 1 pentru partenerii noștri care organizează Festivalul Neversea. Cu peste două sute de mii de spectatori atât români cât și...

Introdu Comentariu

 

Pin It on Pinterest

Share This