WhatsApp chat

Cum scapi de înfiltrații în pereți?

de apr. 20, 2019Dezumidificare casnică0 comentarii

În urma unei sertizări nereușite a țevii de apă din camera tehnică, apa a picurat timp de o luna fără să se știe de acest lucru. Apa s-a infiltrat până la hidroizolația dintre placa de beton și polistirenul extrudat de sub șapă. Primele două rânduri de cărămidă din pereți au fost cele mai afectate, situație în urma căreia vopseaua s-a umflat.

despre autor

Lilia Lazăr

Bună! Eu sunt Lilia și sunt pasionată de tratarea aerului, domeniu în care am o experiență de peste cinci ani. De asemenea îmi plac oamenii și îmi va face o deosebită plăcere să te îndrum în căutarea produsului sau serviciului cel mai potrivit ție. Mă poți contacta pentru orice întrebare!

PROVOCAREA

Uscarea pereților din cărămidă afectați în urma infiltrației / scurgerii de apă pe o suprafață de 80 m2. În urma unei sertizări nereușite a țevii de apă din camera tehnică, apa a picurat timp de o lună fără să se știe de acest lucru. Apa s-a infiltrat până la hidroizolația dintre placa de beton și polistirenul extrudat de sub șapă.

Primele două rânduri de cărămidă din pereți au fost cele mai afectate, situație în urma căreia vopseaua s-a umflat. A apărut și ciuperca de mucegai sub formă de puf alb pe toată lungimea zonelor afectate. Din fericire pentru client, șapa a reușit să rămână în condițiile optime de umiditate pentru montarea parchetului stratificat. De menționat, casa era dotată cu încălzire în pardoseală.

SOLUŢIA

Cărămida este un material de construcție care absoarbe foarte rapid apa, în schimb cedează destul de greu umiditatea. În aceste condiții trebuie de reținut faptul că peretele de cărămida trebuie să fie încălzit la temperaturi de peste 30 °C.  În fiecare cameră s-a montat un dezumidificator de aer și câte un ventilator pentru fiecare perete afectat de umiditate. Puterea de recirculare a aerului de către dezumidificator trebuie să acopere recircularea volumului de aer din încăpere de minim 8 ori sau maxim 10 ori.

Ventilatorul asigură ventilația maximă pentru fiecare zonă afectată de umiditatea în exces. Beneficiarul avea un sistem de încălzire în pereți. Acest sistem a ajutat pereții să se încălzească la o temperatură de 32 °C, acest fapt a determinat eliminarea mai rapidă a umidității din pereţi. În cazul în care nu ar fi fost această posibilitate, o soluție pe care o avem la îndemână ca alternativă este lampa UV care ar fi încălzit local peretele de cărămidă.

Astfel, după 22 zile am reusit sa eliminăm “forțat”, până la un nivel sub orice pericol, umiditatea în exces din pereții afectați folosind echipamente moderne de dezumidificare în construcții. Au existat excepții, unele zone mici care au mai rămas cu umiditate persistentă, iar acestea au mai avut nevoie de 5 zile de uscare suplimentară locală cu ajutorul echipamentelor Life Art.

DIFERENŢA FĂCUTĂ DE LIFE ART

Uscarea a fost făcută de 6 ori mai repede decât în condiții naturale. Acest lucru a ajutat proprietarul să se mute mult mai repede în noua casă. Pe lângă faptul că a fost scutit de disconfort (miros, mucegai, timp de așteptare) proprietarul a scăpat de daune în valoare de mii de euro în reparația stricăciunilor și înlocuirea parchetului.

IMPACTUL

Problema cu umiditatea în exces din pereți a fost rezolvată și clientul a reușit să-și repare pereții și să monteze parchetul stratificat. Dezumidificarea în construcții este un element important ce previne pierderi financiare care pot fi astfel evitate.

Ai nevoie de intervenție pentru o inundație casnică? Sau ai umiditate în exces și nu știi cum să scapi de ea? Contactează-ne și intervenim în cel mai scurt timp!

Articole sugerate

Cum se dimensionează un dezumidificator de piscină

Cum se dimensionează un dezumidificator de piscină

Dezumidificatoarele de piscină sunt echipamente obligatorii pentru zonele de SPA, bazine de înot precum și pentru locațiile ce au un jacuzzi instalat. Află în continuare cum să dimensionezi un astfel de dezumidifcator profesional pentru a oferi o experiență plăcută...

De la construcţie la finisaje de 3 ori mai repede!

De la construcţie la finisaje de 3 ori mai repede!

O umiditate în aer de 90% (ceea ce inseamnă că este excesivă) și o temperatură de 18°C nu sunt tocmai condițiile optime pentru a avansa cu finisajele. Sunt mai degrabă condiții în care se crează mai mult condens la geamuri, pe pereții exteriori sau pe tavan. Am fost...

Cum să scapi de umiditate

Cum să scapi de umiditate

Citind acest articol vei afla cum să scapi de umiditate. Al doilea articol ce răspunde concret la o întrebare puctuală e aici. În articolul anterior am pornit această serie și am aflat cu ce se măsoară umiditatea, așa că mergem mai departe. După ce ai stabilit ce...

Sună pentru consultanță profesională

experții noștri

Lilia Lazăr

Bună! Eu sunt Lilia și sunt pasionată de tratarea aerului, domeniu în care am o experiență de peste cinci ani. De asemenea îmi plac oamenii și îmi va face o deosebită plăcere să te îndrum în căutarea produsului sau serviciului cel mai potrivit ție. Mă poți contacta pentru orice întrebare!

Răzvan Manolescu

Salut, sunt Răzvan! Sunt genul de persoană care transformă problemele în oportunități și adoră să găsească soluții. Am o experiență bogată în domeniul tehnic și în tratarea aerului. Contactează-mă, voi fi încântat să te susțin și să te îndrum în eforturile tale de a obține cea mai bună soluție pentru nevoia ta! 

Showroom: Bulevardul Timișoara nr. 103-111, în incinta Bucuresti Construct, București 061327, sector 6.
Program de lucru: L-V: 08:30-17:00, S-D: închis.

Introdu Comentariu

 

Pin It on Pinterest

Share This