Cum scapi de infiltratii in pereti?
În urma unei sertizări nereușite a țevii de apă din camera tehnică, apa a picurat timp de o luna fără să se știe de acest lucru. Apa s-a infiltrat până la hidroizolația dintre placa de beton și polistirenul extrudat de sub șapă. Primele două rânduri de cărămidă din pereți au fost cele mai afectate, situație în urma căreia vopseaua s-a umflat.
PROVOCAREA
Uscarea pereților din cărămidă afectați în urma infiltrației / scurgerii de apă pe o suprafață de 80 m2. În urma unei sertizări nereușite a țevii de apă din camera tehnică, apa a picurat timp de o lună fără să se știe de acest lucru. Apa s-a infiltrat până la hidroizolația dintre placa de beton și polistirenul extrudat de sub șapă.
Primele două rânduri de cărămidă din pereți au fost cele mai afectate, situație în urma căreia vopseaua s-a umflat. A apărut și ciuperca de mucegai sub formă de puf alb pe toată lungimea zonelor afectate. Din fericire pentru client, șapa a reușit să rămână în condițiile optime de umiditate pentru montarea parchetului stratificat. De menționat, casa era dotată cu încălzire în pardoseală.
SOLUŢIA
Cărămida este un material de construcție care absoarbe foarte rapid apa, în schimb cedează destul de greu umiditatea. În aceste condiții trebuie de reținut faptul că peretele de cărămida trebuie să fie încălzit la temperaturi de peste 30 °C. În fiecare cameră s-a montat un dezumidificator de aer și câte un ventilator pentru fiecare perete afectat de umiditate. Puterea de recirculare a aerului de către dezumidificator trebuie să acopere recircularea volumului de aer din încăpere de minim 8 ori sau maxim 10 ori.
Ventilatorul asigură ventilația maximă pentru fiecare zonă afectată de umiditatea în exces. Beneficiarul avea un sistem de încălzire în pereți. Acest sistem a ajutat pereții să se încălzească la o temperatură de 32 °C, acest fapt a determinat eliminarea mai rapidă a umidității din pereţi. În cazul în care nu ar fi fost această posibilitate, o soluție pe care o avem la îndemână ca alternativă este lampa UV care ar fi încălzit local peretele de cărămidă.
Astfel, după 22 zile am reusit sa eliminăm “forțat”, până la un nivel sub orice pericol, umiditatea în exces din pereții afectați folosind echipamente moderne de dezumidificare în construcții. Au existat excepții, unele zone mici care au mai rămas cu umiditate persistentă, iar acestea au mai avut nevoie de 5 zile de uscare suplimentară locală cu ajutorul echipamentelor Life Art.
Află cum poți scăpa și tu definitiv de problemele cauzate de umiditatea excesivă, igrasie și mucegai. Vezi cum te putem ajuta!
DIFERENŢA FĂCUTĂ DE LIFE ART
Uscarea a fost făcută de 6 ori mai repede decât în condiții naturale. Acest lucru a ajutat proprietarul să se mute mult mai repede în noua casă. Pe lângă faptul că a fost scutit de disconfort (miros, mucegai, timp de așteptare) proprietarul a scăpat de daune în valoare de mii de euro în reparația stricăciunilor și înlocuirea parchetului.
IMPACTUL
Problema cu umiditatea în exces din pereți a fost rezolvată și clientul a reușit să-și repare pereții și să monteze parchetul stratificat. Dezumidificarea în construcții este un element important ce previne pierderi financiare care pot fi astfel evitate.
Ai nevoie de intervenție pentru o inundație casnică? Sau ai umiditate în exces și nu știi cum să scapi de ea? Contactează-ne și intervenim în cel mai scurt timp!