Dezumidificare, Dezumidificare casnică

Echipa de interventii dezafecteaza un subsol rezidential inundat

echipa-de-interventie-la-inundatie-subsol-rezidential-inundat

Proprietarul unui imobil din sectorul 2 al Bucureștiului a solicitat intervenție la inundație. Din cauza unui racord de legătură la alimentarea cu apă ce a explodat supus presiunii apei, pivnița s-a inundat complet. S-a instalat pompa submersibilă pe pragul inferior al scării de acces, s-a conectat deversarea la rețeaua de canalizare și pe măsură ce apa era evacuată s-a început îndepărtarea obiectelor prezente în pivniță.

Provocarea

Evacuarea a peste 28 mc de apă și eliberarea de obiecte neidentificabile ale spațiului.

Proprietarul unui imobil din sectorul 2 al Bucureștiului a solicitat intervenție la inundație. Din cauza unui racord de legătură la alimentarea cu apă ce a explodat supus presiunii apei, pivnița s-a inundat complet. Faptul că proprietarul rar verifica această pivniță e motivul acumulării acestei cantități de apă. Proprietarul a sesizat că e posibil să aibă pierderi de apă în rețea numai după ce compania de furnizare a emis o factură pentru 25 m3 pe numele acestuia.

Pivnița, situată la subsolul clădirii de locuit este construită în a doua decadă a secolului XX. Are o fundație de beton nearmat, ziduri de cărămidă și decorațiuni de aparent de cărămidă pe plafon. Accesul se face pe o scară ce este ascunsă de o ușă rabatabilă de pardoseală, cu posibilitate restrânsă de verificare temporară. Intervenția la inundație a fost efectuată în prima jumătate a lunii martie 2019.

Află cum poți scăpa și tu definitiv de problemele cauzate de umiditatea excesivă, igrasie și mucegai. Vezi cum te putem ajuta!

Soluţia

Intervenţie rapidă pentru extragerea apei şi eliminarea efectelor prin dezumidificarea şi ventilarea zonei afectate

Cu o pompă de mare putere – TURBINA CTR-T200S, un dezumidificator de aer AERIAL AD430, un ventilator de pardoseală HEYLO FD360 și ventilator de pereți HEYLO TURBOVENT 2000, echipa s-a deplasat la client și a demarat procedura. S-a instalat pompa submersibilă pe pragul inferior al scării de acces, s-a conectat deversarea la rețeaua de canalizare și pe măsură ce apa era evacuată s-a început îndepărtarea obiectelor prezente în pivniță. Pe măsură ce pompa evacua apa, tot mai multe obiecte ieșeau la iveală.

Diferenţa făcută de lifeart

Intervenția la inundație a fost efectuată și soluționată de echipa de tehnicieni Lifeart după ce nici o firmă de profil nu a îndrăznit să intervină în orb.

Impactul

Apa a fost evacuată, obiectele recuperate şi pivniţa uscata complet. Reducerea daunelor provocate de inundaţie a fost realizată rapid, eficient şi economic prin profesionalismul echipei de tehnicieni Lifeart.

Deși s-a estimat că lucrarea va dura aproximativ 8 ore, recepția s-a făcut înainte de termen. Economii s-au făcut şi pentru că a fost nevoie de doar un singur dezumidificator de aer modular eficient pentru ambele camere ale pivniței. Cumulând controlul alimentării electrice şi al temperaturii într-un singur pachet, clientul a trebuit să gestioneze doar un singur furnizor, cu un punct de contact şi de facturare, făcând economie în ceea ce priveşte activitățile de coordonare şi timpul de administrare.

„Soluţia a însemnat că puteam rezolva în doar câteva ore o lucrare ce singur aș fi realizat-o în câteva zile.” Ion Goanță – Proprietar Imobil

Actualizare

Beneficiarul interveniei a solicitat suplimentarea cu setul de uscare încă 3 zile pentru dezumidificare de profunzime. Iată diferența la culoarea șapei ilustrată în imaginea alăturată!

Descriere foto: Dezumidificator Aerial ( capacitate de dezumidificare 62l/24 ore) Ventilator podea Heylo, Ventilator Pereți Heylo

Lasă un răspuns