0
Selectează o Pagină

3 pași pentru uscarea corectă a șapei!

de ian. 18, 2019Dezumidificare, Dezumidificare casnică0 comentarii

Uscarea șapei se poate face forțat, folosind ventilatoare de șapă, dezumidificând aerul cu dezumidificatoare profesionale și monitorizând cu un umidometru de sapă nivelul de umiditate. Astfel, poți scăpa rapid de umiditate. În cazul în care nu ai o temperatură constantă poți încălzi cu o aerotermă sau un tun de căldură.

despre autor

Silviu Enache

Salut, sunt Silviu! Sunt pragmatic, îmi plac provocările și îmi place să găsesc soluții. Am o experiență diversă în tratarea aerului. Voi fi încântat să te susțin și să te îndrum în eforturile tale de a obține cea mai bună soluție pentru nevoia ta! Mă poti contacta pe email la silviu@lifeart.ro sau telefonic la 0747.165.406.

Azi vei afla cum să usuci șapa în 3 pași simpli
Ce denumim șapă?

Șapa este stratul de egalizare – uniformizare a suportului pe care se montează pardoseala. Există două feluri în care se poate turna șapa: șapa aderentă, adică turnată direct pe stratul de suport (placa sau fundație) și șapă flotantă, ce se toarnă peste un strat de izolație (termică sau hidro).

Cum se usucă șapa?

Putem argumenta că, în funcție de felul în care aceasta este turnată, vom avea nevoie de un anumit timp de uscare. Dacă turnăm șapa direct peste fundație/placă, iar acestea nu sunt uscate, timpul de uscare a șapei crește exponențial. În mod natural, cu o ventilație corectă și o temperatură constantă, sapa se usucă un centimetru pe săptămână și de la 5 cm trebuie calculat la pătrat. Un simplu calcul pentru o șapă de 7 cm va arăta că  4 cm = 4 săptămâni iar  pentru a usca diferența până la 7-4 cm = 3 cm la pătrat 3×3 = 9 saptamani; 9+4=13; in total 13 saptamani plus 1 saptamana de repaos. Deși această formula nu se aplică pentru orice amestec de șapă, e bine de luat în calcul că o șapă nu se va usca într-o săptămână.

Vestea bună e că acest timp poate fi scurtat. Uscarea șapei se poate face forțat, folosind ventilatoare de șapă, dezumidificând aerul cu dezumidificatoare profesionale și monitorizând cu un umidometru de sapă nivelul de umiditate. Astfel, poți scăpa rapid de umiditate. În cazul în care nu ai o temperatură constantă poți încălzi cu o aerotermă sau un tun de căldură.

Pagube și riscuri la care vă expuneți fără să uscați șapa
Care sunt pașii de umat?
 1. După ce ai turnat șapa lasă minim 3-5 zile pentru ca aceasta să se întărească. Legăturile chimice care se produc în amestecul de ciment, nisip, apă, pot fi afectate dacă decizi să înlături forțat apa înainte de acest termen. Aici pot apărea efecte adverse, crăpături, dezlipirea șapei de pe stratul suport. Acest timp nu e valabil pentru șapele care au alt timp de uscare menționat pe ambalaj.
 2. Verifică umiditatea pe care o are șapa după aceste zile cu un umidometru de șapă, pentru a estima cât va dura uscarea în mod natural. Dacă nu dispui de umidometru de șapă poți să închiriezi de aici sau să chemi pe cineva să măsoare cu carbid de aici.
 3. Contactează un expert pentru a-ți oferi o soluție corectă pentru șapa ta, furnizându-i informații corecte și complete despre ce și cum ai turnat. Există o gamă variată de șape cu diferite specificații tehnice.

Poți să alegi să usuci forțat cu dezumidificatoare profesionale și ventilatoare de șapă. În acest videoclip de mai jos vei vedea cum se face acest proces. Fii sigur că la consilierii noștri vei găsi cele mai bune soluții de uscare.

 

Există riscuri la acest procedeu?

Poți lua în calcul riscuri la uscare șapei doar dacă nu ai toate detaliile despre șapa turnată. În cazul în care decizi să usuci rapid cu dezumidificator+ventilator o șapă multicompozită care are microparticule ce încapsulează apa vei vedea că indiferent cât de mult timp usuci forțat, umidometrul de sapa va detecta umiditatea încapsulată și va da valori incorecte. De aceea e bine să ști ce fel de șapă vei usca. Această problemă nu e valabilă pentru șape clasice pe bază de nisip și ciment.

O altă problemă poate apărea la renovarea unui spațiu unde pereții sunt deja uscați dar ai înlocuit șapa. Acolo, uscând cu dezumidificator+ventilator poți afecta pereții (deja uscați) și e posibil să apară fisuri. La fel și la casele de lemn sau cele foarte vechi, de patrimoniu. Solicită consultanță de specialitate pentru aceste cazuri.

Asigură-te că obții cea mai bună cotație de preț/timp pentru uscarea unei șape și că umidometrul de șapă indică valori corecte. Poți alege dintr-o gamă variată de produse de dezumidificare, măsurare a umiditații și ventilare chiar din magazinul nostru online.

Concluzie

E util să te informezi ce etape sunt pentru a respecta procedeul de uscare a unei șape. Am întâlnit cazuri unde, din cauza grabei, uscarea forțată a produs mai multe pagube decât beneficii.

La final vă lăsăm și cu un video relevant ăn care puteți vedea cum se usucă șapa rapid:

 

 

 

Află cum poți scăpa și tu definitiv de problemele cauzate de umiditatea excesivă, igrasie și mucegai. Vezi cum te putem ajuta!

    • dezumidificator-spa-aerial-ad-110

     Dezumidificator aer casnic AERIAL AD 110

     Precomandă 8.060,00 lei TVA inclus
    • dezumidificator-portabil-eco-fral-fd33eco

     Dezumidificator aer casnic Fral FD33ECO

     2.733,00 lei TVA inclus
    • dezumidificator-bucuresti-aerial-ad560

     Dezumidificator aer industrial AERIAL AD560

     Precomandă 12.138,00 lei TVA inclus

    Articole sugerate

    Dezumidificare – Fabrica de profile NMC

    Dezumidificare – Fabrica de profile NMC

    Reducerea de 3 ori a timpului de uscare a rășinii dintr-o fabrică din România astfel încât profilul să se usuce în profunzime fară să apară fisuri în profunzime sau la suprafață.

    Client responsabil – Uscare ca la carte

    Client responsabil – Uscare ca la carte

    Am avut plăcerea de a colabora cu Cătălin, care și-a construit o casă P+1, aflată în complexul rezidențial Green City din orașul 1 Decembrie, Giurgiu.

    Introdu Comentariu

     

    Pin It on Pinterest

    Share This
    WhatsApp chat
    Bine te-am găsit!
    Te rog selectează cu ce serviciu LIFEART te interesează să interacționezi:
    M