Dezumidificare, Incalzire

Achiziția prin comparație: fișele tehnice. Cât adevăr și câtă fantezie?

Se face că, un expert în materia sa, alege echipamentele cele mai potrivite pentru a acoperi o anumită nevoie. Dar ca achiziție va trebui să facă o comparație între diverși furnizori. În piața de echipamente de ventilare și dezumidificare sunt câteva firme care vând sau închiriază dezumidificatoare și ventilatoare mobile precum și încălzitoare așa că ne vom opri la aceste echipamente.

Echipamente și date tehnice: Cât adevăr și câtă fantezie?

Azi vreau să vă vorbesc despre o dilemă a tehnicianului sau a inginerului. Se face că, un expert în materia sa, alege echipamentele cele mai potrivite pentru a acoperi o anumită nevoie. Dar ca achiziție va trebui să facă o comparație între diverși furnizori. În piața de echipamente de ventilare și dezumidificare sunt câteva firme de profil. Acestea vând sau închiriază dezumidificatoare și ventilatoare mobile precum și încălzitoare, așa că ne vom opri la aceste echipamente.

Solutii eficiente de uscare în construcții?

Încă din 2010 am adus pentru piața de echipamente de dezumidificare și ventilare o serie de aparate de calitate, fabricate în Germania. Acum, se știe că germanii sunt perfecționiști și nu cred posibil ca datele tehnice furnizate de ei să fie alterate.

Pe de altă parte în România sunt disponibile aparate de acest tip, dezumidficatoare de import cu niște caracteristici tehnice cel puțin discutabile. Din punct de vedere al intervalului termic de lucru al unui dezumidificator regăsim în portofoliul nostru aparate ce funcționează în intervalul 1-32 Grade Celsius. Acest interval este posibil datorită tehnologiei BlueDRY® de la furnizorul german Aerial. Această tehnologie este optimizată pentru a dezumidifica aerul dintr-o încăpere chiar de la 1 grad Celsius. Se bazează pe o monitorizare continuă a umidității și a temperaturii cu senzori moderni. Astfel ajută și la un consum de energie scăzut.

Un bun meseriaș va vedea imediat o neconcordanță în materie de date tehnice. Un dezumidificator nu va putea dezumidifica niciodată aerul la o temperatură mai mică de 1 grad Celsius. El doar va ventila aerul dar nu va reuși să îl condenseze pe lamele.

Aeroterme electrice monofazate

În materie de aeroterme, există și aici mai multe variante. Tehnologia de încălzire a aerului a evoluat constant. Pentru un novice, achiziția unei aeroterme electrice va avea în considerare prețul ca element principal. Un bun cunoscător va lua în calcul și volumul de aer, tipul rezistenței, materialele din care aceasta e confecționată precum și dispunerea acesteia în fluxul de aer. Tocmai de aceea producătorul german Heylo a inovat aerotermele electrice, optimizând exact ultimele trei elemente enumerate mai sus. Prin comparația din fotografiile alăturate vei vedea exact despre ce vorbesc.

comparatie aeroterme eletrice monofazate

Aceste trei aeroterme au ceva în comun. Încălzesc aerul  😉. Au același ventilator. La prima, poți vedea că aerul trece prin rezistență răcind-o, încălzește aerul care este direct în contact cu rezistența, spațiile sunt mari între spire și deci are pierderi mari. La a doua, rezistența este de tip spirală dar tot cu spații mari între spire. La ultima, de la producătorul nostru Heylo, poți vedea că aerul trece prin rezistența care este de tip sandwich. Are spații foarte mici și cu pierderi foarte mici. Eficiența acestora prin comparație e evidentă. Rămâne doar să te convingi, aspectul diferit la achiziție va fi prețul, pe care îl poți găsi aici.

Clienții

Acum și clienții pot fi de mai multe feluri. Noi nu vom face o astfel de comparație între clienți dar ne dorim să vă ușurăm procesul de luare a deciziei. În niciun caz nu vrem să  vă împiedicați de mirajul unei fișe tehnice promițătoare pentru un aparat mult prea ieftin.

Un dezumificator bun te va ține câțiva ani dacă îl cureți și îl îngrijești cum trebuie. Flota noastră de echipamente de uscare are încă aparate ce au peste 10 mii de ore de funcționare, ceea ce e foarte mult. O aerotermă poate rezista și peste 10 ani cu revizii periodice și o mentenanță corectă.

La noi vei găsi întotdeauna echipamente de calitate iar fișele tehnice vor fi mereu conforme cu realitatea, furnizate de producătorii germani de la care importăm dezumidificatoare, ventilatoare , precum și aeroterme electrice sau tunuri de căldură. Pentru ca tu să știi ce cumperi sau închiriezi.

Cât costă astfel de echipamente ?

Costurile pentru închirierea sau achiziția de dezumidificatoare variază de la câteva sute de lei până la câteva mii bune. Asta pentru produse de calitate făcute în Uniunea Europeană. Cel mai bine ceri o cotație de preț aici.

Unde pot testa dezumidificatoare sau ventilatoare?

Aici poți vedea în acțiune sistemul de dezumidificare pe care noi îl închiriem. Folosim ventilatoare mobile pentru a spori eficiența dezumidificatoarelor de aer cu aproximativ 50%.

Please accept statistici, marketing cookies to watch this video.

Poți afla noutăți despre alte metode de uscare sau  de încălzire moderne, poți vedea aeroterme electrice foarte silențioase dar și puternice aici. Gama noastră de echipamente de uscare a construcțiilor e diversă și adaptabilă oricărui proiect.

author-avatar

About Silviu Enache

Îndrăgostit de tot ce are motor, cu experiență vastă în tratarea aerului și tot timpul gata să găsească soluții practice, Silviu va fi încântat să te susțină și să te îndrume în eforturile tale de a obține cea mai bună soluție pentru nevoia ta.

Lasă un răspuns