0
Selectează o Pagină

Umidificator de aer – cumpăr online din Romania sau de pe Amazon?

de oct. 29, 2018Umidificare0 comentarii

Cu toate că e foarte bine să faci cumpărături online, pentru obiecte cu o valoare mare e bine să iei în vedere avantajele de a cumpăra de la distribuitorul local al produsului pe care îl vânezi. Economia pe care crezi că o faci alegând un produs premium din magazinele online din străinătate va veni ca un bumerang când vei vrea să trimiți retur, să beneficiezi de garanție sau de service la distribuitorul local.

despre autor

Silviu Enache

Salut, sunt Silviu! Sunt pragmatic, îmi plac provocările și îmi place să găsesc soluții. Am o experiență diversă în tratarea aerului. Voi fi încântat să te susțin și să te îndrum în eforturile tale de a obține cea mai bună soluție pentru nevoia ta! Mă poti contacta pe email la silviu@lifeart.ro sau telefonic la 0747.165.406.

De ce sa cumpar umidificator de aer online din Romania si nu de pe Amazon, eBAY sau Aliexpress? Cumpărăturile online au devenit un obicei și pentru români. Cu toate că suntem în urma țărilor vest-europene, românii au un apetit din ce în ce mai mare pentru cumpărături online. De la șosete până la echipamente scumpe, online-ul a devenit un canal de vânzări cum puțini au reușit să anticipeze. Și este în continuă creștere.

Cum să aleg înțelept

Când vine vorba de articole ieftine sau la care vânzâtorul nu oferă garanție, uneori nici retur nu merită să faci. Plătind mai mult transportul decât valoarea produsului atunci e bine să iei din magazine online, din țară sau chiar din străinate. E facil, faci o comandă mai consistentă, mai rogi 2 prieteni să ia și ei să nu plătiți transportul și iată că pachetul vine în 2-3 săptămâni.

Când vine vorba de echipamente, acestea pot sosi prin curier accidentate, incomplete, uneori chiar defecte. Trebuie să ai în vedere că va fi greu să le returnezi magazinelor din străinatate. Poți fi înșelat de disclaimere cu text mărunt cum că magazinul X nu primește retururi din țara ta.  Sau diverse tehnici de persuasiune pentru a te convinge că e mai ușor să rezolvi singur problema. Asta chiar dacă ești cetățean european și ai drepturi.

Cum să cumpăr un umidificator de aer premium?

Cum sigur ai mai căutat și în alte părți, e clar că urmărești cea mai bună partidă pentru cumpărăturile online. De aceea, când vrei un umidififcator de aer premium, dar bun la preț, ai găsit pe online și pe situri din alte țări. Dar dincolo de preț trebuie să ai în vedere și serviciile conexe.

La ce să fii atent când cumperi un umidificator de aer din magazine online

Da, prețul contează. Dar ce mai contează e și durata de livrare, care, dacă din România este 1-2 zile, din străinătate poate ajunge și în 10-30 zile. Asta desigur, depinde de furnizor.

1. Garantia

Un alt fapt important e garanția. La achiziția din online de la situri românești, ce funcționează transparent și se supun legislației române, aștepți seriozitate și uneori o mai și primești. De la cele din alte țări, sub alt regim legal, e posibil să ai surprize. Cea mai uzuală practică este ca, în caz de defecțiune, garanția să poată fi acordată doar dacă trimiți aparatul către site-ul de unde l-ai cumpărat. Asta implică noi costuri, timp de rezolvare prelungit și posibilitatea de rezolvare parțială sau defectuoasă. Este altceva când vorbești direct cu Service-ul local.

2. Returul

Dacă vei cumpăra un umidificator premium din online din România, oricare ar fi el, magazinul va oferi drept de retur în funcție de politica sa. Uneori 14 zile, alteori 30 de zile, alteori nu vei primi drept de retur dacă e vreo promoție cu reduceri masive.

3. Service-ul

Umidificatoarele  de aer premium au nevoie de service. Durata lor de viață e mare, deci, vei avea nevoie de experți care să îl curețe și după expirarea garanției. Pentru o simplă curățare e util să înveți să o faci acasă, iar dacă îți prinzi urechile să chemi întăriri.

4. Buy back

Unele firme pot oferi serviciul de buy back pentru aparate uzate.  Pentru acestea îți vor acorda un discount la achiziția unui aparat nou. În România, Lifeart a avut un asemenea program, care a fost foarte benefic pentru clienții săi.

Concluzie

Cu toate că e foarte bine să faci cumpărături online, pentru obiecte cu o valoare mare e bine să iei în vedere avantajele de a cumpăra de la distribuitorul local al produsului pe care îl vânezi.

Economia pe care crezi că o faci alegând un produs premium din magazinele online din străinătate se va întoarce ca un bumerang. Când vei vrea să trimiți retur, să beneficiezi de garanție sau de service vei ajunge să scoți mai mulți bani decât ai fi dorit. Ar mai fi și nota aproapelui, că patriotism e un cuvânt prea mare. Când cumperi de la români, că sunt ei antreprenori sau tarabagii, gândește-te că din profitul lor, o mică parte se întoarce cumva și în taxe și impozite la țara asta.

Poți alege dintr-o variată gamă, un umidificator premium chiar de la noi. Stai liniștit, noi ne plătim taxele. 😊

Summary
De ce sa cumpar umidificator de aer online din Romania si nu de pe Amazon?
Article Name
De ce sa cumpar umidificator de aer online din Romania si nu de pe Amazon?
Description
De ce sa cumpar umidificator de aer online din Romania si nu de pe Amazon, eBAY sau Aliexpress - Cumpărăturile online au devenit un obicei și pentru români. Cu toate că suntem în urma țărilor vest-europene, românii au un apetit din ce în ce mai mare pentru cumpărături online. De la șosete până la echipamente scumpe, online-ul a devenit un canal de vânzări cum puțini au reușit să anticipeze.
Author
Publisher Name
Life Art Distributie
Publisher Logo

Introdu Comentariu

 

Pin It on Pinterest

Share This
WhatsApp chat
Bine te-am găsit!
Te rog selectează cu ce serviciu LIFEART te interesează să interacționezi:
M