Incalzire

Aeroterme electrice. Cum aleg.

Aeroterme electrice. Cum aleg.

Recomandarea noastră este să cauți aeroterme electrice cât mai mici, ușoare, dar cu construcţie solidă și cu capacitate calorică (kW) cât mai mare. De asemenea, nu uita că ar trebui să aibă și un mâner sau o toartă, pentru ca transportul să fie ușor.

Pentru ce avem nevoie de aeroterma electrica?

Aeroterme electrice. Cum aleg – Anual, aproximativ sase luni sunt racoroase sau chiar reci. Incepand de prin Octombrie si finalizand in Martie. Desigur ca in lunile de iarna resimtim frigul cel mai tare. In corturile pentru evenimente, targuri sau expozitii, hale, constructii si santiere (pentru incalzire si uscarea mai rapida a sapelor si peretilor), studiouri de filmare, concerte si chiar festivaluri apare necesitatea incalzirii. Pentru spatiile mai mici insa, sunt recomandate aerotermele electrice pentru ca au o capacitate de incalzire mai mica si consum redus. Spre exemplu le putem folosi in garaje, sali de spectacole, studiouri, platouri de filmare, garaje, ateliere si alte spatii de dimensiuni medii si mici. In acest articol ne vom concentra atentia asupra lor si vom stabili cateva elemente definitorii in alegerea unei aeroterme electrice, indiferent ca va indreptati catre inchiriere sau achizitie.

Mobilitate

Mobilitatea reprezinta unul din cele mai importante aspecte in alegerea pe care o avem de facut. Aerotermele electrice nu au nevoie de roti neaparat pentru a castiga mobilitate. Acestea au dimensiuni mai reduse si sunt mai facil de transportat (in general au maner sau toarta pentru a putea fi transportate usor). Insa mobilitatea poate veni dintr-o greutate scazuta. Acest aspect este important pentru ca transportul si mutarea aparatului este mult mai usoara si nu necesita un efort prea mare.

Recomandarea noastra este sa cauti aeroterme electrice cat mai mici, usoare, si cu capacitate calorica (kW) cat mai mare. De asemenea, nu uita ca ar trebui sa aiba si un maner sau o toarta, pentru ca transportul sa fie usor. Spre exemplu aerotermele electrice monofazate si trifazate de HEYLO indeplinesc aceste conditii. Sunt usoare, puternice si economice, folosesc tehnologii inovatoare si ai maner pentru transport.

Putere calorica (kW) si debit de aer (m³/h)

Stabilirea capacitatatii de incalzire de care avem nevoie este simpla. Trebuie sa ne raportam la volumul incaperii, raportul de temperatura interior-exterior si izolatia termica a peretilor. Astfel putem alege usor specificatiile tehnice ale aerotermelor care vor acoperi nevoia de incalzire. Exista o formula de calcul pentru a stabili necesarul, insa exista un calculator AICI care va face treaba in locul dumneavoastra.

Monofazate sau Trifazate

Aerotermele electrice monofazate sunt de dimensiuni reduse si consuma in general pana in 3 kW. Acestea se potrivesc in spatii mai mici, utilizare casnica, garaje, arhive sau incaperi de depozitare. Avantajul lor este ca sunt versatile, potrivindu-se pe orice retea electrica. Vezi VIDEO cu un test facut cu aeroterma electrica monofazata Heylo DE 3 XL AICI.

Aerotermele electrice trifazate au un consum de peste 3kW si se potrivesc spatiilor de dimensiuni medii, ca arhivele, santierele sau salile de evenimete. Dezavantajul acestora este ca nu pot fi folosite in orice context, fiind dependente de o sursa trifazata, pe care nu o intalnim oriunde.

Daca aveti de incalzit un spatiu mai mare, cititi aticolul pe tunuri de caldura, suflante de aer cald si sisteme de incalzire pe motorina AICI.

Directionarea caldurii cu ajutorul tubulaturilor

Unul din factorii care vor determina eficienta cu care aerotermele electrice vor incalzi sunt tubulaturile. Exista doua tipuri de directionare:

Local – tubulaturile vor directiona aerul cald local, acolo unde este nevoie. Spre exemplu, pe un platou de filmare (care de obicei sunt de mari dimensiuni sau in aer liber, ai nevoie sa concentrezi tota caldura intr-un singur loc). Sau in cazul unui concert, caldura trebuie directionata strict catre scena.

Dispersat – tubulaturile sunt conectate la distributoare care practic imprastie caldura in tot spatiul care trebuie incalzit. De exemplu climatizarea un cort pentru evenimente va avea de regula un astfel de directionare.

Concluzie

Recomandarea noastra este ca la inchirierea unei aeroterme electrice trifazate sau monofazate sa va ghidati dupa elementele de mai sus. Insa, avand in vedere ca alegerea poate fi una dificila, cel mai bine este sa consultati un expert in domeniu. Spre exemplu, expertii nostri in tratarea aerului va vor identifica nevoia si va vor oferi o solutie care sa se potriveasca perfect cu nevoia dumneavoastra – si asta gratuit. Gasesti contactul lor AICI.

Lasă un răspuns