Umidificare

10 lucruri pe care nu le știai despre legătura dintre umiditate și sănătate!

10 lucruri pe care nu le știai despre umiditate și sănătate!

Un element invizibil în locuințele noastre exercită o influență mai mare decât am putea crede asupra sănătății: umiditatea. Mai pe intelesul tuturor, odata ce umiditatea este scazuta, mucoasa se usuca si nu va putea prinde si retine microorgnismele inspirate; acestea vor patrunde prin caile respiratorii in organism si ne vor imbolnavi. In cazul in care ai umiditate prea mare insa, va trebui sa te orientezi catre un dezumidificator casnic .

Cât de importantă crezi că este umidificarea aerului acasă sau la locul de muncă pentru sănătatea noastră?

Studii experimentale și cercetări privind nivelul de umiditate optim, publicate în Environmental Health Perspective Journal, arată că numărul de infecții respiratorii este mai mic în casele și în mediile de lucru unde există un nivel mediu de umiditate.

Iată 10 lucruri pe care nu le știai despre umiditate și sănătate:

1. Umiditatea optimă este între 45% și 55% UR

Menținerea acestui nivel ne poate ajuta în lupta împotriva virusului gripal potrivit cercetătorilor de la Universitatea de Stat din Oregon. “Cu cât este mai puțină apa în aer, cu atât virusul gripal supraviețuiește mai mult. Acest lucru crește probabilitatea ca cineva să ia virusul”

2. Ciupercile de mucegai nu pot crește în condiții de umiditate sub 60%

Ciupercile de mucegai nu pot crește în condiții de umiditate sub 60%, dar dacă nivelul limită este depășit se creează mediul perfect pentru ca acesta să se dezvolte. Acești spori afectează starea de sănătate a persoanelor sensibile la mucegai, contribuind la apariția simptomelor de nas înfundat, iritarea ochilor, respirație șuierătoare, și, uneori, febră și dificultăți de respirație.

3. Umiditatea este importantă mai ales în lunile de iarnă sau în locuri cu clima rece, întrucât sistemele de încălzire usucă aerul din interior.

Nu trebuie însă ignorată nici funcționarea aparatelor de aer condiționat în sezonul cald, acestea având un efect similar asupra aerului din încăpare. Niveluri prea mici de umiditate ne dau o stare de inconfort, de oboseală, duc la crăparea pielii și ne face mai sensibili la infecții.

4. Lupta cu mucegaiul este continuă

Lupta cu mucegaiul este o luptă pe tot parcursul anului pentru cei care suferă de alergii, întrucât sporii prospera în condiții de umiditate ridicată. Asigurându-va că aerul din interior este la un nivel optim și constant este esențial pentru persoanele alergice.

5. Covoarele acționează că o capcană pentru umiditate, menținând-o în aer, ceea ce creează un teren propice pentru apariația acarienilor.
6. Clădirile bolnave.

În conformitate cu Agenția pentru Protecția Mediului din Statele Unite (EPA), “Sindromul clădirii bolnave”(SBS) este o afecțiune ale cărei manifestări (dureri de cap, amețeală, iritații oculare, nazale și cutanate, tușe seacă, probleme de concentrare, somnolență și oboseală) sunt legate de faptul că persoane care resimt probleme similare petrec timpul în aceeași clădire, fără posibilitatea identificării unei cauze precise a acestor stări. Ventilația necorespunzătoare, contaminanți biologici, cum ar fi mucegai, bacterii și virusuri, și contaminanți chimici sunt pe lista de potențiale cauze ale “Sindromul clădirii bolnave”.

7. Umiditatea scăzută este asociată cu frecvență apariției infecțiilor tractului respirator. (US Național Library of Medicine).
8. Umiditatea în exces poate determina atacuri de astm.
9. Focare în timpul iernii.

Există două tipuri de umiditate: relativa și absolută. Omul de știință, Jeffrey Shaman de la Universitatea de Stat din Oregon, a observat într-un studiu privind umiditate scăzută și germeni ca, “focarele de gripa apar de obicei în timpul iernii, atunci când condițiile de umiditate absolută este scăzută și favorizează supraviețuirea și transmiterea virusului gripal.”

10. Umiditatea scăzută afectează pielea determinând simptome de uscăciune care includ crăpături, inflamații și descuamare.

Cine ar fi știut ca exista atât de multe legături între sănătate și umidificare?

În timp ce unele dintre aceste aspecte sunt cunoscute, altele pot fi surprinzătoare și necesita măsuri active pentru a va transforma casa într-un mediu sănătos. Dacă dorești să scăpi de grija umidității, fără riscul supraumidificării, și să raspiri un aer mai curat, noi îți recomandăm umidificator. Recomandam in mod special Venta pentru ca are functie de purificare, este ușor de utilizat, nu conține filtre, este igienic și economic, fiind un aliat de nădejde pentru persoanele alergice și pentru cele sensibile la răceli și gripe. Vezi cum functioneaza in VIDEO:

Please accept statistici, marketing cookies to watch this video.

Lasă un răspuns