Dezumidificare, Dezumidificare casnică

Mucegaiul în casă și construcțiile noi. Cauze și soluții.

Din păcate nu există nicio modalitate practică de a elimina tot mucegaiul și efectele negative pe care le aduce cu sine, singurul mod de a-l controla este de a controla umiditatea, iar dezumidificarea este soluția cea mai rapidă și mai eficientă în astfel de situații. În timpul verii, când funcționează aerul condiționat, mucegaiul poate apărea în jurul orficiilor de evacuare și a conductelor din clădiri. În timpul iernii, atunci când clădirile sunt încălzite, mucegaiul crește de multe ori în spațiile de perete aflate la intersecția între aerul interior cald și aerul rece din exterior.

Află cum poți scăpa și tu definitiv de problemele cauzate de umiditatea excesivă, igrasie și mucegai. Vezi cum te putem ajuta!

Mucegaiul

Mucegaiul în casa și constructiile noi. Cauze și solutii. – Mucegaiul poate fi găsit aproape oriunde, se poate dezvolta pe orice suprafață, cu condiția existenței climatului potrivit și a unei surse de alimentare. Mediile bogate în oxigen, cu umiditate de peste 70% și temperaturi de peste 15 ºC sunt ideale pentru dezvoltarea mucegaiului.

Din păcate nu există nicio modalitate practică de a elimina tot mucegaiul și efectele negative pe care le aduce cu sine, singurul mod de a-l controla este de a controla umiditatea, iar dezumidificarea este soluția cea mai rapidă și mai eficientă în astfel de situații.

În timpul verii, când funcționează aerul condiționat, mucegaiul poate apărea în jurul orficiilor de evacuare și a conductelor din clădiri. În timpul iernii, atunci când clădirile sunt încălzite, mucegaiul crește de multe ori în spațiile de perete aflate la intersecția între aerul interior cald și aerul rece din exterior.

În ambele scenarii, condiții ideale pentru dezvoltarea mucegaiului se regăsesc în interiorul ferestrelor și pereților exteriori unde o parte a zidului este mai rece decât cealaltă, vaporii de apa putând condensa pe suprafața clădirii, la fel cum se întâmplă pe pereții unui pahar cu apa rece într-o zi caldă și umedă.

Sursele apariției mucegaiului sunt multiple, printre cele mai importante numărându-se:

inundații și scurgeri de apă;
-materiale de construcție insuficient uscate;
-subsoluri umede;
-uscarea hainelor ude în casă;
-conductele de aer condiționat;
-aburul de la duș sau de la gătit;
-utilizarea anumitor umidificatoare fără control al umidității;

Constructiile noi

Construcțiile noi sunt, probabil, cele mai expuse apariției mucegaiului, dacă înaintea realizării finisajelor, pereții, sapele, tencuielile nu sunt uscate până la nivelul optim. Materialele de construcții conțin cantități foarte mari de apă, iar eliminarea excesului pe cale naturală este aproape imposibilă. Este nevoie de luni de zile de așteptare și este direct dependentă de sezonul cald.

Graba strică treaba

De multe ori, constructorii sunt sub presiunea respectării termenelor și nu permit un timp de uscare suficient. Astfel tot ce intră ulterior în contact cu betonul umed, cum ar fi rame de lemn, parchet, covoare, mobilier poate absorbi umiditatea din placa de beton, deteriorându-se și stabilind condițiile ideale pentru dezvoltarea accelerată a mucegaiului. În timp, acesta poate afecta și structura întregii clădiri, provocând pagube materiale extrem de mari.

Sănătatea, de asemenea afectată

Pe lângă pagubele materiale (deteriorarea mobilierului, a parchetului, a pereților etc), ne afectează și sănătatea într-un mod foarte serios. Persoanele care prezintă cele mai mari riscuri la expunerea la mucegai sunt:

  • copiii,
  • persoanele în vârstă,
  • cele cu un sistem imunitar deficitar sau compromis (persoane infectate cu virusul HIV, persoane care suferă de boli de ficat sau cele care urmează ședințe de chimioterapie sau radioterapie),
  • femeile însărcinate și persoanele cu afecțiuni respiratorii deja existențe, cum ar fi alergii, astm, pneumonie sau bronșită.

În cazul oamenilor sănătoși, este puțin probabil să apară reacții adverse la început. Cu toate acestea, expunerea prelungită la mucegaiuri poate însemna un risc de sănătate pentru oricine.

Mucegaiul și sporii de mucegai eliberați în aer pot provoca reacții alergice severe. Acestea ar fi lăcrimarea ochilor, nas înfundat și tuse, congestie nazală și oboseală, agravarea simptomelor de astm.

Este imposibil să eliminăm toți sporii de mucegai, aceștia putând fi găsiți și plutind prin aer și în praful din casă. Sporii de mucegai nu vor mai crește dacă umiditatea nu este prezentă. Mucegaiul de interior poate și trebuie prevenit sau controlat controlând umiditatea. Dacă ați curățat zonele acoperite de mucegai, dar nu ați rezolvat problema excesului de umiditate, atunci, cel mai probabil, mucegaiul va reapărea.

Cea mai eficienta solutie

O variantă rapidă și foarte eficientă pentru uscarea construcțiilor noi și pentru eliminarea umezelii în exces, indiferent de cauză, este dezumidificarea. Dezumidificatoarele vă ajută să uscați zonele umede și să scădeți nivelul de umiditate, care ar trebui să fie menținut între 45-55%, pentru a preveni mucegaiul. Prin utilizarea unui dezumidificator anulați capacitatea mucegaiului de a se reproduce.

Please accept statistici, marketing cookies to watch this video.

Folosirea dezumidificatoarelor este singură modalitate care va oferă garanția că umiditatea în exces a fost îndepărtată, întrucât se lucrează pe baza unor calcule și a unor măsurători foarte stricte:

Înainte de toate

-pentru realizarea dezumidificarii se realizează o serie de măsurători inițiale care arată punctul de plecare (umiditatea în aer, în pereți, în șape, în tencuieli);
-ulterior, se stabilește necesarul de dezumidificatoare în funcție de umiditatea existentă, de caracteristicile încăperilor și de măsuratorile realizate – în vederea realizării unei dezumidificari forțate;
-se fac verificări ale umidității pe parcursul lucrării în vederea evoluției situației și se continuă dezumidificarea până la atingerea valorilor normale de umiditate: 45-55% (umiditate în aer), 1.8 -2% CM (în sapă), 0,3 % și maxim 4% (pereți).

La cine apelezi

Echipa Life Art Distribuție vă pune la dispoziție soluții profesionale de dezumidificare. Dispunem de dezumidificatoare premium, marca Aerial (produs în Germania) și realizăm lucrări complexe de dezumidificare (uscarea construcțiilor noi, uscări în urma inundațiilor, eliminarea efectelor nedorite cauzate de umezeala prezentă pe pereți și în șape -mucegai, igrasii, întârzierea lucrărilor). Oferim soluții eficiente pentru reducerea costurilor în lucrările de construcții.

Please accept statistici, marketing cookies to watch this video.

Lasă un răspuns