Măsurare umiditate

De ce este importantă măsurarea umidității în spitale?

De ce este important sa măsurăm umiditatea în spitale?

În spitale, centre farmaceutice și alte medii speciale dedicate sănătății exista multe amenințări bacteriologice. Una dintre cele mai mari amenințări la adresa pacienților este împrăștierea microbilor patogeni.

Please accept statistici, marketing cookies to watch this video.

 

Expunerea la viruși, bacterii, polen sau fungi, presupune un mare pericol pentru  pacienți și cadrele medicale. Aceasta poate compromite spații de importanță critică precum sălile de operații si spațiile dedicate procedurilor delicate.

Ce este umiditatea relativă?

Sunt mulți factori ce pot contribui la sindromul „incubarea unei boli”. Unul dintre cei mai importanți parametri de măsura și control ai acestui fenomen este umiditatea relativă (%rh). O definiție simplistă a procedeului este „o metodă de a descrie câți vapori de aer sunt în atmosferă în comparație cu cât ar fi necesar să existe la o temperatură dată”.

În timp ce monitorizarea, controlarea și menținerea umidității relative este oarecum importantă pentru comfort în general (între 30%-60%rh). Pentru siguranța și sănătatea pacienților aceasta este imperativ necesară, iar uneori chiar critică.

Umiditatea relativă poate ascunde sau propaga agenți infecțioși ca viruși și bacterii și poate afecta răspândirea altor iritanți ca mucegaiul, ce poate induce alergii sau atacuri de astm. Vezi AICI care sunt semnele că ai nevoie dezumidificare.

Umiditatea relativă și patogenii
  • La 21 grade Celsius influența virușilor este predispusă să reziste între 40% rh și 60%rh.
  • Bacteria are o rată de descreștere la un procent de sub 25%rh și ar putea avea o rată de creștere rapidă la peste 90%rh.
  • Mucegaiul este cel mai probabil să se reproducă la o rată rapidă la peste 60%rh . Controlul ideal se realizează între 30%rh și 50%rh.

În industria farmaceutică în particular, urmele de umezeală pot fi absorbite pe suprafața medicamentelor. Astfel se măreste rata de descompunere și se reduce valabilitatea capsulei de protecție. În special, anumite tablete farmaceutice sunt învelite și uscate la un nivel specific de umiditate. Manufacturarea produselor farmaceutice la un nivel ridicat de umiditate poate afecta negativ calitatea, randamentul și aspectul estetic.

Pentru orice problemă legată de umiditate sau puritate a aerului, există soluții speciale de control și mentenanță. Umidificatoarele vor crește nivelul de umiditate din aer, dezumidificatoarele îl vor scădea iar purificatoarele îl vor steriliza. În plus, poți apela la experți în domeniu iar ei te vor ajuta să-ți rezolvi problema fără alte bătăi de cap.

Lasă un răspuns