Răcitoare de aer

Răcitoarele de aer – o alternativă la aerul condiționat!

RĂCITOARE DE AER PORTABILE PENTRU INTERIOR ȘI EXTERIOR

Pentru majoritatea, aerul condiționat este nelipsit de acasă sau de la serviciu. Asta dată fiind temperatura care de câțiva ani încoace se aventurează tot mai sus. E un lucru cunoscut însă faptul că aerul condiționat nu este cel mai prietenos cu mediul și nici cu sănătatea – pe langă gazele periculoase pe care le degajă, mulți răcesc sau “înțepenesc” după o expunere necorespunzătoare sau îndelungată la aerul condiționat. Tocmai de aceea au aparut variante sustenabile, alternative la aerele condiționate clasice.

Nevoia si alternativele

Pentru majoritatea, aerul condiționat este nelipsit de acasă sau de la serviciu. Asta dată fiind temperatura care de câțiva ani încoace se aventurează tot mai sus.

E un lucru cunoscut însă faptul că aerul condiționat nu este cel mai prietenos cu mediul și nici cu sănătatea – pe langă gazele periculoase pe care le degajă, mulți răcesc sau “înțepenesc” după o expunere necorespunzătoare sau îndelungată la aerul condiționat. Tocmai de aceea au aparut variante sustenabile, alternative la aerele condiționate clasice. Acestea sunt răcitoarele de aer.

Ce trebuie sa stii

Desigur că nu au același eficientă de răcire ca aerele condiționate pentru că nu funcționează cu freon. Dar nici nu își propun asta, ci vor a fi o alternativă sustenabilă și sănătoasă de răcire în același timp. Acestea își propun să aducă acea briză răcoroasă care confortează, nu un frig nenatural.

Răcitoarele de aer portabile pot fi folosite atât în spațiile interioare cât și în cele exterioare. Sunt eficiente în combinație cu aerul de afară (ferestre deschise – de la dormitor și sufragerie, până la terasă, balcon sau gradină – în aer liber). Asta înseamnă mai concret că le poți muta din casă afară și invers și să te bucuri de răcoare. Hai să vedem mai exact cum funcționează și care sunt avantajele unui răcitor de aer.

Cum functioneaza

Tehnologia de răcire prin evaporare funcționează pe principiul absorbției de caldură prin evaporarea apei. Aparatul absoarbe aerul proaspăt de afară în filtrele sale speciale de răcire (filtre de tip fagure) care sunt îmbibate cu apă. Acolo aerul este răcit prin evaporare și apoi împins de ventilator în încăpere. Astfel, încăperea este răcită.

De ce sa achiziționezi un racitor de aer?

Răcitoarele de aer sunt prietenoase cu mediul, au nevoie de mai puțină întreținere și sunt mult mai economice.
Spre deosebire de aparatele de aer condiționat clasice, răcitoarele de aer nu degajă în aer gaze dăunătoare de tip CFC.
Tehnologia de economisire de energie le face să consume cam cât un bec sau două.
Funcționează ca inverter atunci când se taie curentul.
Oferă aer sănătos, proaspăt filtrat – spre deosebire de aparatele de aer condiționat clasice care recirculă aerul stătut.
Pot fi folosite și în spații deschise (terase, balcon).
Sunt portabile, deci pot fi repoziționate oricând, după bunul plac.

Concluzie

Pentru toate specificațiile de mai sus, noi recomandăm racitoarele de aer portabile pentru exterior și interior de la Master care pot fi atât cumpărate, cât și închiriate pentru evenimete. Master este unul din cei mai importanți producători globali de răcitoare de aer.

Lasă un răspuns